Kurczak 4-Stopniowy Marengo
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj 4-stopniowego kurczaka Marengo. Jedna porcja zawiera 417 kalorii, 34g białka, oraz 16G tłuszczu. Na 2,61 zł / porcja, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Niewiele osób robiło ten przepis, a 6 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, masło, pastę pomidorową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kurczak Marengo, Kurczak Marengo, oraz Kurczak Penne á la Marengo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Kurczaka doprawić solą i pieprzem, do smaku i lekko posmarować mąką. W dużej patelni saute rozgrzać olej na średnim ogniu i dodać kurczaka. Brązowe z obu stron, aż do ładnie złocistego, około 3 minut na stronę.
Wyjąć z patelni i odstawić na talerz. W tej samej patelni, dodać więcej oleju, w razie potrzeby, wraz z cebulą, pieczarki i papryki i podsmażyć, aż zmiękną i pachnące, ale nie kuleje, o 5 protokół. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Wymieszaj pastę pomidorową i gotuj kilka minut, aby ugotować surowy smak. Podgrzej ciepło i dodaj wino / wino, aby rozpalić patelnię i pozwól jej zmniejszyć na 2 lub 3 minuty.
Dodać bulion wołowy i pomidory. Gdy mieszanina zaczyna bąbelki, dodać rumiane paillards i wszelkie soki z kurczaka i zmniejszyć ogień na wolnym ogniu. Gotować, aż kurczak jest rozgrzany przez, o 3 protokół. Wyłączyć ogień i wymieszać z masłem.
Przełożyć na półmisek i podawać natychmiast.