Kumkwat Marynowany
Marynowane kumkwaty to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 3 porcje z 291 kalorii, 4G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 1,92 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 153 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz anyż Gwiaździsty, sól do trawienia, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 24 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kumkwat w syropie waniliowym, Obfite warzywa z Kumkwatami, oraz Pikantno-Słodkie Kumkwaty dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umyj kumkwaty i wybierz dla tych, którzy mają miękkie plamy.
Używając ostrego noża do parkowania, odciąć koniec łodygi i przeciąć kumkwaty na pół. Wyskakuj z widocznych nasion końcówką noża do parkowania.
Połówki kumkwatu umieścić w małym rondlu i przykryć zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia, a następnie wyłączyć ogień.
Niech kumkwaty siedzieć przez pięć minut.
W tym samym rondlu połącz ocet, cukier i sól.
Umieść przyprawy na środku długości gaznika lub w zaparzaczu do herbaty i włóż do garnka z octem i cukrem. Doprowadzić do wrzenia.
Gdy płyn dojdzie do wrzenia, dodaj zmiękczone kumkwaty. Dusić przez 1-2 minuty.
Wyjąć garnek z ognia i lejek kumkwaty i płyn do przygotowanych słoików.
W przypadku stabilnych na półce słoików wytrzyj felgi, nałóż pokrywki i pierścienie i przetworz w puszce z wrzącą wodą przez 10 minut.
Jeśli robisz jako ogórek w lodówce, pozwól słoikom dokładnie ostygnąć, a następnie przechowuj w lodówce.
Pozostaw ogórki kiszone na 24 godziny przed jedzeniem.
Ogórki z lodówki zachowają 4-6 tygodni. Nieotwarte przetworzone marynaty utrzymają się na półce do jednego roku.