Kukurydza Orzechowo-Karmelowa
Orzechowa kukurydza karmelowa może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 315 kalorii, 3G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 48 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Udaj się do sklepu i odbierz masło, orzechy nerkowca, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Kukurydza Orzechowo-Karmelowa, Kukurydza Orzechowo-Karmelowa, oraz Nutty Caramel Clusters dla podobnych receptur.
Instrukcje
Cukier wlać do środka głębokiego rondla wyposażonego w termometr cukierkowy. Ostrożnie wlać wodę wokół ścian patelni, starając się nie rozpryskiwać cukru na ścianach. Nie mieszać; delikatnie przeciągnij palec dwa razy przez środek cukru, tworząc krzyż, aby go zwilżyć. Na dużym ogniu, doprowadzić do pełnego wrzenia i gotować bez mieszania, aż złoty karmel, o 10 do 15 protokół, wirowanie mieszaniny od czasu do czasu, aby wyrównać kolor.
Wyłączyć ogień i wymieszać z masłem.
Dodaj popcorn, pekan, i nerkowce.
Wlać na matę silikonową do pieczenia na blacie lub powierzchni marmuru.
Pozostawić mieszaninę do ostygnięcia przez kilka minut; następnie zacznij ją rozbijać na klastry, szybko pracując, aby nie utwardzała się i nie poparzyła. Przechowywać w szczelnym pojemniku do 1 tygodnia.
Uwaga: używam popcornu Black Diamond z jądrem "hulless" o niewielkich rozmiarach. Aby prawidłowo popcorn, umieścić ziarna w dużym garnku o grubym dnie i przykryć olejem.
Nałóż pokrywkę i gotuj na wysokościach, aż usłyszysz pierwsze trzask. Natychmiast zdejmij go z ognia i pozostaw na 1 minutę. Następnie przywróć go do ognia i zakończ pękanie, potrząsając patelnią przez cały czas. Nie wiem, dlaczego to jest lepsze, ale to, co robi mój tata i jego popcorn był zawsze najlepszy.