Król ciasto w maszynie do chleba
Król ciasto w maszynie do chleba jest bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 10 porcjami. Jedna porcja zawiera 200 kalorii, 3G białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób naprawdę lubiło to kreolskie danie. Przepis ten zachwycił 673 osoby. Udaj się do sklepu i odbierz aktywne drożdże, pekany, cukier cukierniczy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Najlepiej sprawdza się jako deser i odbywa się w ok. 3 godziny i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj King Cake Monkey Bread, Maszyna Do Chleba Easy Apple Coffee Cake, oraz Mardi Gras King cake Cupcakes: pasuje do króla i królowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść ciepłą wodę, sól, zmiękczone masło, jajko, śmietanę, 3 1/2 łyżki cukru, mąkę i drożdże w maszynie do chleba w kolejności zalecanej przez producenta, wybierz cykl ciasta i uruchom maszynę. Sprawdź ciasto po około 5 minutach mieszania i dodaj 1 do 2 łyżek wody lub mąki, jeśli ciasto jest zbyt suche lub mokre.
Wymieszać 1/4 szklanki cukru, cynamon, i 2 1/2 łyżki roztopionego masła razem w misce. Nasmarować blachę do pieczenia i odstawić.
Po zakończeniu cyklu ciasta wyjąć ciasto i rozwałkować na prostokąt o wymiarach 10x28 cali na mące.
Na ciasto rozprowadzić mieszankę cynamonowo-maślaną i posypać równą warstwą orzechów pekan. Podnieś jedną z długich krawędzi i rozwałkuj ciasto na 28-calową kłodę.
Ułożyć rozwałkowane ciasto na przygotowaną blachę do pieczenia, uszyć bok w dół i uformować ciasto w pierścień. Zwilżyć końce ciasta odrobiną wody; uszczypnąć oba końce razem, aby uszczelnić. Przykryć pierścień ciasta ściereczką i odstawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi się rozmiar, o 30 protokół.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Piec ciasto w nagrzanym piekarniku, aż góra będzie złotobrązowa, około 15 minut.
Wymieszać cukier cukierniczy, 1 1/2 łyżki roztopionego masła, ekstrakt waniliowy i tyle mleka, aby uzyskać gładką, ale nie cienką glazurę.
Wyjąć ciasto z piekarnika i schłodzić przez około 10 minut na drucianym stojaku. Podczas gdy ciasto jest jeszcze ciepłe, łyżka glazury na ciasto, pozwalając krople glazury dryblować po bokach ciasta. Natychmiast posypać ciasto z naprzemiennymi pasami fioletowy, zielony, i żółty kolor cukru. Pozostawić ciasto do całkowitego ostygnięcia przed podaniem.