Krewetki w sosie maślanym Sherry mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,78 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 314 kalorii, 35g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Udaj się do sklepu i odebrać sok z cytryny, krewetki w skorupce, marchew, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne sherry, można przejść do tego dania głównego z Budyń Chlebowo-masłowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Krewetki z sosem Sherry-pomidorowym, Zupa krewetkowa z Sherry, oraz Krewetki i " grzybki z Sherry dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzać olej w 4-do 5-quart ciężki garnek na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie gotować muszle krewetek, mieszając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle Makaronu
Krewetki
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Dodaj wodę, połówki cebuli, marchew, liść laurowy, pietruszka, tymianek, pieprz i sól i gotuj na wolnym ogniu, odkryte, 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz
Liście Laurowe
Pietruszka-nać
Marchew
Cebula
Tymianek
Woda
Sól
3
Wlać wywar przez duże sito wyłożone zwilżonym ręcznikiem papierowym do dużej miski, odrzucając ciała stałe. Zwróć zapas do oczyszczonego garnka.
Dodaj krewetki i gotować na dużym ogniu (czas będzie gorący, ale nie wrzenia), często mieszając, aż tylko gotowane przez, O 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
Stado
5
Przenieś krewetki łyżką szczelinową na dużą płytką patelnię do pieczenia, rozprzestrzeniając się w 1 warstwie, aby szybko schłodzić. Gotować wywar, aż zmniejszy się do około 1 1/2 szklanki, 30 do 40 minut, a następnie przenieść do miski.
Wymieszać mąkę i 1 1/2 łyżki masła, aż powstanie Pasta, a następnie odstawić. Zmieloną cebulę ugotować w 1 łyżce masła w oczyszczonym garnku na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, aż zmięknie, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Mąka Uniwersalna
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
7
Dodać Sherry i gotować, aż płyn zmniejszy się do około 1/3 szklanki, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
8
Dodaj krewetki zasobów i doprowadzić do duszenia, następnie zmniejszyć ogień do niskiej i trzepaczka w pozostałych 5 1/2 masło łyżki stołowe, aż tylko włączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
9
Ubić w pastie z mąki, kawałek po kawałku, i dusić SOS, ubijając, aż lekko zgęstnieje, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
10
Dodaj sok z cytryny, krewetki, i sól i pieprz do smaku i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż krewetki są po prostu ogrzewane przez, o 1 minuta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Sok Z Cytryny
Krewetki
1
Krewetki mogą być gotowane (w magazynie) i zapasy zmniejszone 1 dzień wcześniej. Chłodne zapasy, a następnie schłodzić krewetki i zapasy osobno, pokryte.
Krewetki można łączyć z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.