Krewetki w sosie kokosowo-Curry pomidorowym
Krewetki z sosem kokosowo-Curry pomidor może być dobry przepis, aby rozwinąć pole przepis danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 490 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.73 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz imbir, olej canolan, łagodny curry i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Krewetki kokosowe z czerwonym sosem Curry, Krewetki Kokosowe Z Sosem Curry, oraz Sos Pomidorowy Curry Kokosowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu podgrzać 2 łyżki oleju arachidowego, aż się połysk.
Dodać cebulę, czosnek, jalapeo i imbir i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając, aż zmiękną, o 5 protokół.
Dodać curry i gotować, aż pachnące.
Dodać pomidory i ich soki, mleko kokosowe i cukier, doprawić solą i pieprzem i doprowadzić do wrzenia. Dusić na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zgęstnieje, 15 minut.
Na dużej patelni podgrzej pozostałą 1 łyżkę oleju z orzeszków ziemnych, aż prawie do palenia.
Dodaj krewetki w jednej warstwie i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, obracając raz, aż lekko rumiane, ale nie gotowane przez, O 2 protokół.
Dodaj sos kokosowo-curry na patelni i dusić, aż jest zagęszczony i krewetki są po prostu gotowane przez, 3 do 4 protokół. Wymieszać z kolendrą i podawać.
Podawać z: gotowanym na parze białym lub brązowym ryżem i limonką.