Krewetki smażone w sosie czosnkowym z ketchupem
Smażone krewetki w Ketchupowym sosie czosnkowym to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Na 3,17 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 238g tłuszczu, oraz w sumie 2281 kalorii. Sprawdza się jako danie główne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać krewetki, zielona cebula, woda, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Z łyżeczką wynik 34%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Smażony kurczak w sosie czosnkowym (Ggan Pung gi), Pieczone ciasto" smażone " krewetki z sosem czosnkowym, oraz Smażone Krewetki Po Japońsku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posmaruj krewetki skrobią kukurydzianą i odstaw na bok. W międzyczasie podgrzej olej w woku.
Głęboko smaż krewetki przez dwie minuty lub mniej, aż muszle będą złote
Wyjąć krewetki z woka i wylać wszystko oprócz łyżki oleju. Podsmaż czosnek, zieloną cebulę i imbir przez minutę, a następnie dodaj resztę składników do woka.
Niech sos gotować, aż będzie gęsty i syropy, o pięć minut.
Ponownie wprowadzić krewetki do wok i mieszać wokół płaszcz krewetki w sosie.