Krewetki i Cotija Enchiladas z Salsa Verde i Crema Mexicana

Krewetki i Cotija Enchiladas z Salsa Verde i Crema Mexicana
Krewetki recipe i Cotijan Enchiladas z Salsa Verde i Crema Mexicana może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w około 45 minut. Ten przepis służy 6 i kosztuje $6.69 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 1017 kalorii, 50g białka, oraz 33g tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Niewiele osób lubiło to danie główne. Jeśli masz cilantro plus dodatkowe, oregano, ser feta, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Corn & Kale Salsa Verde Shrimp Enchiladas, Smażona ryba Tostada z Crema, Salsa Verde i Slaw, oraz Rozjaśnione Salsa Verde Chicken Enchiladas z ananasem awokado Salsa.

Instrukcje

1
Podgrzej brojlery. Linia duża obramowana bakingsheet z folią; pędzel lekko z 1 łyżką oliwy z oliwek. Ułóż Tomatillo, chiles poblano, wyciąć stronę w dół, i garliccloves na przygotowanej blasze do pieczenia. Broil untiltomatilus i chiles zaczynają zmiękczać iczarny w kilku miejscach, uważnie obserwując zapobiegać pieczeniu, około 10 minut (nie obracać).
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz PoblanoPieprz Poblano
TomatillosTomatillos
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Papryka ChiliPapryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
BrojlerBrojler
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
2
Wyjąć z piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Odstawić do ostygnięcia, około 15 minut.
4
Przenieś tomatillos do procesora. Peelgarlic i dodać do procesora. Obrać zwęglone części chiles; grubo posiekać chiles.
Składniki, których będziesz potrzebować
TomatillosTomatillos
Papryka ChiliPapryka Chili
5
Dodaj 1/3 szklanki posiekanych Chilli do procesora (zachowaj Pozostałe Chille na enchiladafilling).
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
6
Dodaj 2 filiżanki kolendry i 1 filiżanka greenonions do procesora; za pomocą włączania / wyłączania, mieszanka do grubych form puree. Salsaverde doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
KolendraKolendra
7
Przenieść 1 1/2 szklanki salsa verde do płytkiej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka) Salsa Verde W PuszkachPuszka) Salsa Verde W Puszkach
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Podgrzać 2 łyżki oleju w dużych nonstickskillet na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
9
Dodaj posiekaną cebulę i smażyć, aż lekko zmięknie, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
10
Krewetki posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
KrewetkiKrewetki
11
Dodaj krewetki, oregano, kminek, i pozostałe posiekane chiles na patelni;sauté tylko do krewetki są prawie nieprzezroczysteale nie całkowicie gotowane przez, tossingoften, 3 do 31/2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Papryka ChiliPapryka Chili
KrewetkiKrewetki
KminekKminek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Usuń mieszankę krewetek z ognia.
13
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
14
Pędzel 15x10x2-calowe szklane naczynie do pieczenia z pozostałą1 łyżką oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
15
Rozłóż 1/2 szklanki salsaverde z procesora w dolnej części naczynia. Stacktortillas; owinąć w wilgotne ręczniki papierowe i umieścić na talerzu. Tortille mikrofalowe na wysokijust do miękkości i giętkości, 1 do 11/2 minut.Pracując z 1 tortillą na raz, zanurz tortillę w misce z 1 1/2 szklanki salsa verde, obracając, aby równomiernie pokryć obie strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka) Salsa Verde W PuszkachPuszka) Salsa Verde W Puszkach
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
MikrofalówkaMikrofalówka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
16
Przenieś topreparowane naczynie do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
17
Miejsce 4 krewetki iniektóre mieszanka cebula-chile dół centrum ofortilla, a następnie posypać zaokrąglone łyżki stołowe confulcheese nad.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
Papryka ChiliPapryka Chili
CebulaCebula
18
Roll up tortilla, enclosingshrimp i cebula-chile nadzienie.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Papryka ChiliPapryka Chili
CebulaCebula
RolkaRolka
19
Włożyć do naczynia. Powtórz z pozostającychtortillas, krewetki, mieszanka cebula-chile, i ser.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
KrewetkiKrewetki
Papryka ChiliPapryka Chili
CebulaCebula
20
Rozłóż 2 filiżanki salsy verdefrom procesora nad enchiladas.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
21
Piec enchiladas tylko do ogrzania i topi się ser, o 20 protokół.Za pomocą szpatułki przenieś 2 enchiladaskażdy z 6 talerzy. Łyżka Pozostałe salsaverde nad; posypać pozostałym serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
SzpatułkaSzpatułka
22
Skropić kremem i udekorować plastrami redonion i dodatkową posiekaną kolendrą, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
Meksykańska CremaMeksykańska Crema
23
* Dostępne w sekcji Produkty niektórych supermarketów i na rynkach łacińskich.

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris z 4.6 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Oprawiony lekką cytrynową kwasowością i żywą mineralnością, thispinot gris został wykonany w tradycyjnym suchym stylu northern Italy.It jest zaskakująco treściwy, ze skoncentrowanymi smakami brzoskwini, imbiru i owoców tropikalnych, z nutą sosnowo-żywicznego charakteru. Świetne wino samo w sobie, styczne Pinot Gris dobrze pasuje do szerokiej gamy potraw, w tym owoców morza, makaronów z lekkimi sosami, nawet kiełbasek.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia43
Magazyn