Przepis krewetki i Andouille Gumbo jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezmleczne opcja dla miłośników kreolskiego jedzenia. To danie główne ma 361 kalorii, 15g białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.56 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka cebuli, mąki, pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać gotowany biały ryż można śledzić to danie główne z Zdrowy Surowy Budyń Czekoladowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Krewetki, kurczak i Andouille Gumbo, Łatwe krewetki i Andouille Gumbo, oraz Krewetki, Andouille i Okra Gumbo dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W 4-kwartowym ciężkim garnku na umiarkowanie wysokim ogniu, rozgrzać olej. Zmniejszyć ogień do umiarkowanie niskiego poziomu i ubić mąkę. Gotować, często mieszając drewnianą łyżką lub żaroodporną silikonową szpatułką, aż mieszanina stanie się ciemnobrązowa i ma intensywnie orzechowy aromat, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Stado
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka Do Pieczenia
łyżka Drewniana
Garnek
Trzepaczka
2
Wymieszać cebulę, pieprz i seler i gotować, często mieszając, aż warzywa zmiękną, o 2 protokół. Stopniowo ubijaj w magazynie. Podnieść ciepło do umiarkowanego i doprowadzić do duszenia, następnie zmniejszyć ciepło do umiarkowanie niskie i dusić, odkryte, często mieszając, aż mieszanina zgęstnieje, 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Seler
Pieprz
Cebula
Stado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
3
Dodaj liście laurowe, krewetki, kiełbasa, i okra i dusić, odkryte, aż okra jest przetarg, o 15 protokół. Wyrzucić liście laurowe i wymieszać z solą, cayenne i czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny
Liście Laurowe
Mielony Pieprz Cayenne
Kiełbasa
Krewetki
Ketmia Jadalna (okra)
Sól
4
Ryż podzielić na 4 duże miski. Chochla gumbo nad, i podawać z ostrym sosem i filé proszku do posypania na wierzchu.
Krewetki w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.