Krewetki Cajun z kaszą serową

Krewetki Cajun z kaszą serową
Krewetki Cajun z kaszą serową może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Na 2,53 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 406 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. 135 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów kreolskiego jedzenia. Udaj się do sklepu i odbierz szczypiorek, zwykłą kaszę, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Cajun Snapper i krewetki na bekonie cheddar ser kasza z czerwonym pieprzem Coulis, Cajun Snapper i krewetki na bekonie cheddar ser kasza z czerwonym pieprzem Coulis, oraz Cajun Shrimp & Grits.

Instrukcje

1
W rondlu zagotuj mleko, wodę, rosół i wędzoną sól; powoli ubijaj kaszę, zmniejszaj ciepło do niskiego poziomu i przykryj patelnię. Dusić, aż kasza będzie miękka i gęsta, około 20 minut. Trzymaj kaszę ciepłą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
2 Uncje Rozdrobnionego Cheddaru2 Uncje Rozdrobnionego Cheddaru
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Brązowe plastry kiełbasy andouille z olejem roślinnym na dużej patelni na średnim ogniu; usunąć kiełbasę i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełbasa AndouilleKiełbasa Andouille
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Gotować i wymieszać zieloną paprykę, żółta cebula, seler, i papryka jalapeno w tej samej patelni, aż cebula będzie miękka i półprzezroczysta, o 10 protokół. Wymieszać czosnek i przyprawy Cajun; gotować aż pachnące, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Posiekanej Zielonej Papryki, Opcjonalnie1/4 Szklanki Posiekanej Zielonej Papryki, Opcjonalnie
1/2 Puszki (3 Uncje) Koncentratu Pomidorowego1/2 Puszki (3 Uncje) Koncentratu Pomidorowego
12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Mieszaj mąkę z warzywami, aż będą dobrze pokryte; stopniowo mieszaj pieczone na ogniu pomidory i białe wino, gotując, aż sos zacznie gęstnieć, około 3 minut. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu, wymieszaj liść laurowy z sosem i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut; doprawić solą i czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Pieczone Na OgniuPomidory Pieczone Na Ogniu
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
5
Wymieszać gotowane kiełbasy andouille i krewetki w sosie i gotować, często mieszając, aż kiełbasa jest gorąca i krewetki są różowe i nie są już przezroczyste, 5 do 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełbasa AndouilleKiełbasa Andouille
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
6
Tuż przed podaniem wymieszaj Cheddar i sery parmezan z kaszą do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
Kraft® Ostry Ser CheddarKraft® Ostry Ser Cheddar
2 Uncje Rozdrobnionego Cheddaru2 Uncje Rozdrobnionego Cheddaru
7
Aby służyć, łyżka kasza na talerzu i top z krewetek, plastry kiełbasy, i sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
2 Uncje Rozdrobnionego Cheddaru2 Uncje Rozdrobnionego Cheddaru
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
8
Dekoruj posiekanym szczypiorkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji

Składniki

227Orzechy dowolne (posiekane)kiełbasa andouille, pokrojona w plastry 1/4 calakiełbasa andouille, pokrojona w plastry 1/4 cala1Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)11 funt cukinii,Przyprawa CajunPrzyprawa Cajun411Orzechy dowolne (posiekane)ogniste pomidory pokrojone w kostkę, z sokiemogniste pomidory pokrojone w kostkę, z sokiem1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiseler pokrojony w kostkęseler pokrojony w kostkę2(może być lub przeglądać)baza rosołowa (pasta)baza rosołowa (pasta)2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwytrawne białe winowytrawne białe wino3(zima)mąka uniwersalnamąka uniwersalna1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)posiekany świeży szczypiorek (opcjonalnie)posiekany świeży szczypiorek (opcjonalnie)1(może być lub przeglądać)sos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkizielona papryka pokrojona w kostkęzielona papryka pokrojona w kostkę2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikasza zwykła, niepoddana obróbce cieplnejkasza zwykła, niepoddana obróbce cieplnej1szczyptasól i zmielony czarny pieprz do smaku (opcjonalnie)sól i zmielony czarny pieprz do smaku (opcjonalnie)1pieprz jalapeno, sadzony i mielonypieprz jalapeno, sadzony i mielony5326 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2% mleka niskotłuszczowego2% mleka niskotłuszczowego1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkistarty parmezanstarty parmezan1(może być lub przeglądać)sól wędzonasól wędzona1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkirozdrobniony ostry ser Cheddarrozdrobniony ostry ser Cheddar454Orzechy dowolne (posiekane)świeże krewetki duże, łuskane i deveinedświeże krewetki duże, łuskane i deveined2(zima)2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicebula żółta pokrojona w kostkęcebula żółta pokrojona w kostkę

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować rozwijać Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
Thrive Pinot Grigio
Thrive Pinot Grigio
TrudnośćEkspert
Gotowe W50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia9
Magazyn