Kremowy budyń ryżowy z duszonymi śliwkami
Kremowy pudding ryżowy z duszonymi śliwkami trwa około 1 godzina i 10 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 859 kalorii, 12g białka, oraz 47 g tłuszczu. Na $3.65 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 11 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, podwójną śmietanę, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 32%, to danie nie jest tak niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Kremowy Pudding Ryżowy, Kremowy Pudding Ryżowy, oraz Kremowy Pudding Ryżowy.
Instrukcje
Piekarnik do 140C / 120C wentylator / Gaz
Na patelni zagotować Porto i wino z cynamonem i anyżem gwiazdkowym. Zmniejsz o połowę, a następnie dodaj miód, skórkę pomarańczową i sok.
Wlać płyn na połówki śliwki w blaszce do pieczenia, przykryć mokrym pergaminem do pieczenia i bardzo delikatnie gotować w piekarniku przez 30 minut, aż będzie miękki, ale nie wybuchnie. Pozostawić do ostygnięcia w płynie, delikatnie usuwając skórki, jeśli chcesz, ale nie jest to konieczne.
W międzyczasie zrób pudding ryżowy.
Na patelnię wyłożyć mleko, śmietanę, waniliowy strąk, laskę cynamonu i cukier. Doprowadzić do wrzenia, następnie zdjąć z ognia i pozostawić do zaparzenia na 1 min.
Ułożyć patelnię na ogniu, wlać ryż i wymieszać. Dusić przez 40 minut, często mieszając, aż ryż będzie miękki.
Zdjąć z ognia i ogrzać. Gdy będziesz gotowy do podania, Usuń wanilię i cynamon. Wymieszać z masłem i mascarpone. Łyżka do dużych filiżanek do kawy lub miski i top z niektórych duszonych śliwek.