Kremowe Fondue z jajkiem w koszulce i bagietką
Kremowe Fondue z jajkiem w koszulce i bagietką może być tylko lacto ovo vegetarian przepis, którego szukałeś. Jedna porcja zawiera 1057 kalorii, 25g białka, oraz 90g tłuszczu. Za 2,54 zł za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 4. Mieszanka bagietki, serka śmietankowego, mąki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 127 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 20 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 68%, co jest całkiem niezłe. Kremowe Fondue z jajkiem w koszulce i bagietką, Crostini ze szpinakiem, jajkiem w koszulce i kremowym sosem musztardowym, oraz Trójkolorowy Penne z kremową ricottą (i jajkiem w koszulce) są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozpuść 4 łyżki masła na średniej patelni na średnim ogniu. Dodaj mąkę i gotuj przez 1 do 2 minut.
Wlej śmietanę i gotuj na wolnym ogniu. Wyłącz ogień i dodaj sól i sery.
Odstaw na minutę lub 2, a następnie wymieszaj, aby całkowicie stopić sery. Przykryj i trzymaj w cieple.
Doprowadź średnią patelnię z wodą do bardzo delikatnego gotowania na wolnym ogniu i dodaj biały ocet. Wbij jajko do małego naczynia i ostrożnie wsuń je do wody. Gotuj przez 2 do 3 minut, w zależności od tego, jak twarde lub miękkie lubisz żółtko.
Wyjmij łyżką cedzakową na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Kontynuuj z resztą jajek.
Podziel bagietkę i opiekaj ją pod brojlerem. Posmaruj pozostałym masłem i pokrój w plasterki.
Napełnij poszczególne miski mieszanką serów i posyp jajkami w koszulce.
Udekoruj szczypiorkiem i podawaj z tostowym chlebem.