Kotlety Wieprzowe Z Salsą Nektarynkową
Kotlety Schabowe Z Salsą Nektarynkową zajmuje od początku do końca około 20 minut. Ten przepis służy 2 osobom i kosztuje 1,92 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 214 kalorii, 27 g białka i 7 g tłuszczu. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Świetnie sprawdza się jako danie główne. To niedrogi przepis dla fanów kuchni meksykańskiej. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, paleolitycznej i pierwotnej. Mieszanka chili w proszku, kolendry, kotletów schabowych i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 53%. Ten wynik jest solidny. Kotlety wieprzowe z salsą nektarynkową, kotlety wieprzowe z dodatkiem nektarynki i polędwiczki wieprzowe z salsą z awokado i nektarynek są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W małej misce połącz pierwsze sześć składników. Nacieramy kotlety schabowe z obu stron. Na małej patelni z powłoką nieprzywierającą pokrytą sprayem kuchennym smaż kotlety wieprzowe na oleju na średnim ogniu przez 5-6 minut z każdej strony lub do momentu, aż sok będzie przezroczysty.
Wyjmij na półmisek i trzymaj w cieple.
Na tej samej patelni połącz salsę i owoce do smarowania. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; gotować i mieszać na średnim ogniu przez 1 minutę. Wymieszaj nektarynki, kolendrę i oregano; gotuj 2-3 minuty dłużej lub do momentu, aż się zarumieni.
Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Riesling
Kotlety schabowe w menu? Spróbuj połączyć z Pinot Noir, Chardonnay i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda miodowa lub jabłka, a pinot noir to ogólnie bezpieczny wybór do dań wieprzowych. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Riesling „Bass” z NV Bully Hill Vineyards. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Riesling „Bass” z winnicy NV Bully Hill