Kotlet Cielęcy Z Podwójnym Cięciem Saltimboca
Podwójnie cięty kotlet cielęcy Saltimboca może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 4,21 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 748 kalorii, 52g białka, oraz 58 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Jeśli masz pieprz, prosciutto, podwójnie cięte kotlety cielęce, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kotlet Cielęcy Pannowany, Pieczony kotlet cielęcy z smalcem, oraz Kotlet Cielęcy Sznycel Holsztyński dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej grill na dużym ogniu.
Rozgrzać oliwę w małym garnku z sosem na średnim ogniu. Podczas podgrzewania oleju przygotuj talerz wyłożony papierowymi ręcznikami i odstaw na bok. Gdy olej jest gorący, ale nie do końca dymiący, dodaj liście szałwii, cofnij się, ponieważ będą trzaskać i pękać. Gdy liście są smażone chrupiące Usuń na ręcznik papierowy za pomocą skimmera z siatki, odstaw do ostygnięcia. Wyłożyć arkusz ciastek folią i lekko skropić oliwą z oliwek. Za pomocą małego noża do parkowania przeciąć szczelinę w kotle cielęcym, między kośćmi, ale po stronie mięsa. Za pomocą palców zrobić kieszeń w cielęcinie i przenieść do plastikowej wyłożonej tacy. Na dużej płycie lub czystej desce do krojenia połóż plasterki fontina, na wierzchu po 2 plasterki prosciutto i 3 do 4 liści szałwii.
Zwiń fontina pokroić ze wszystkimi składnikami wewnątrz, tworząc małe opakowanie. Jedną ręką Otwórz kieszeń kotleta cielęcego, a drugą ręką nadziewając ser i prosciutto w środku.
Kotlety posmarować oliwą z oliwek i obficie doprawić szarą solą i czarnym pieprzem. Grillować kotlety na dużym ogniu przez około 6 do 7 minut z każdej strony, aż ładnie zaznaczone i przejść do pośredniego ciepła przez około 8 do 10 więcej minut lub do pożądanej doneness.