Koreański jasny makaron z mieszanymi warzywami

Koreański jasny makaron z mieszanymi warzywami
Koreański jasny makaron z mieszanymi warzywami może być tylko Koreański przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Ta przystawka ma 310 kalorii, 9g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Na 1,88 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, sos sojowy, zielona cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Chop Chae (Koreańskie warzywa mieszane z wołowiną i makaronem), Mool Googsu (Koreański makaron mieszany w bulionie anchois), oraz Bibimbap-Koreański ryż mieszany z mięsem i różnymi warzywami.

Instrukcje

1
W 3-do 4-kwartowej patelni przykrytej na dużym ogniu, zagotuj 2 ćwiartki wody. Zanurz nitki fasoli w wodzie i wymieszaj, aby się oddzielić; przykryj i zdejmij z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron CelofanowyMakaron Celofanowy
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Odstawić, aż makaron będzie miękki, 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
3
Dobrze spuścić. Nożyczkami, pocięte na 6 cali długości.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
4
Grzyby opłukać i umieścić w małej misce z wystarczającą ilością gorącej wody do pokrycia; odstawić do miękkości, o 15 protokół. Wyjąć grzyby z płynu do namaczania (rezerwa płynu do innego użycia lub wyrzucić) i wycisnąć do sucha.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
5
Odciąć łodygi od grzybów i wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
6
Pokrój czapki grzybowe na paski o szerokości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
7
Wołowinę opłukać i osuszyć. Pokroić wołowinę na kawałki 1/4 cala. W misce wymieszaj mięso z 1 łyżeczką oleju sezamowego, 2 łyżkami sosu sojowego, pokrojoną zieloną cebulą, 1 łyżeczką cukru i czosnkiem. Przykryć i schłodzić co najmniej 30 minut lub do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
8
Tymczasem wykończenia korzeń kończy się z zielonej cebuli; pokroić na 2-calowe długości, w tym zielone wierzchołki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
9
W 12-calowej patelni nonstick lub 5-do 6-quart nonstick patelni na średnim ogniu, wymieszać 2 łyżeczki oleju sezamowego i żółtą cebulę, aż lekko zmięknie, ale nie kuleje, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula żółtaCebula żółta
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
10
Wlać do dużej miski. Powrót patelni na średnim ogniu, i dodać 1 łyżeczkę oleju sezamowego, marchew, i zielonej cebuli długości. Mieszaj, aż zielona cebula lekko zwiędnie, o 1 minutę; Dodaj do miski. Powrót patelni na średnim ogniu i dodać 2 łyżeczki oleju sezamowego, grzyby, i zielona fasola; mieszać, aż grzyby są lekko rumiane, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Gotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod KątemGotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod Kątem
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
11
Dodaj do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
12
Powrót do patelni na średnim ogniu; dodać 1 łyżkę oleju sezamowego i mieszaninę wołowiny. Wymieszać, aż lekko rumiane, 2 do 3 protokół; dodać do miski. Powrót patelni do ciepła i dodać odsączone makaron, 3 łyżki sosu sojowego, 1 łyżka oleju sezamowego, 2 łyżeczki cukru i 1/4 łyżeczki pieprzu; mieszać, aż makaron są gorące, 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
13
Wlać do miski z mieszanką warzywno-wołową.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
14
Dobrze wymieszać, dodając sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
15
Wlać do miski; posypać sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Gabrielskloof Chenin Blanc. Recenzenci bardzo to lubią z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
Gabrielskloof Chenin Blanc
Gabrielskloof Chenin Blanc
Chenin Blanc z 2019 r. fermentowano naturalnie w 85% starych beczkach przy minimalnej interwencji, a pozostała część poddawana była fermentacji w stalowych zbiornikach. Na nosie zielone jabłka, Skórka z limonki, miód i mokry kamień. Eleganckie podniebienie z równowagą, świeżością i zachwycającą fakturą.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia15
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn