Kora Bezowa Mokka
Mocha Beza kora jest bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap deser. Jedna porcja tego dania zawiera około 5G białka, 7G tłuszczu i w sumie 119 kalorii. Ten przepis służy 6. Za 37 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 253 osoby zrobiły ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Jeśli masz pod ręką cukier, instant espresso w proszku, białka jaj i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 2 godziny i 15 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 23%. Ten wynik nie jest tak niesamowity. Spróbuj Kora Bezowa Mokka, Kora Bezowa Mokka, oraz Kora Czekoladowa Malinowo-Mokka dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni F. Wyłóż blachę do pieczenia z silikonową matą do pieczenia lub papierem do pieczenia.
Włóż 1/4 szklanki blanszowanych migdałów i 1 łyżeczkę cukru do robota kuchennego i pulsuj, aż będzie przypominał mąkę kukurydzianą; rezerwa. Drobno posiekaj Pozostałe migdały.
W mikserze stojącym z nasadką do trzepaczki ubij białka i sól, aż utworzą się bardzo miękkie szczyty. W małej misce wymieszaj pozostałe 1/4 szklanki cukru i espresso w proszku. Gdy mikser pracuje na niskim poziomie, powoli dodawaj cukier i proszek espresso, po 1 łyżce stołowej na raz, ubijając tylko do sztywnego szczytu (nie przesadzaj). Delikatnie złóż zarezerwowaną mąkę migdałową.
Za pomocą dużej offsetowej szpatułki rozłóż ciasto bezowe na wyłożonej blachą do pieczenia równą warstwą o grubości około 1/2 cala.
Posyp drobno posiekanymi migdałami i kawałkami czekolady równomiernie na powierzchni bezy i piecz przez 1 godzinę. Wyłącz piekarnik, pozostawiając bezę w piekarniku do dalszego wyschnięcia i ostygnięcia przez dodatkową 1 godzinę.
Uwaga: Jeśli beza staje się ciągliwa, włóż ją z powrotem do piekarnika o temperaturze 200 stopni F na około 30 minut, wyłącz piekarnik i pozostaw do wyschnięcia w piekarniku, gdy ostygnie.
Aby podać, połam bezę na kawałki. Resztki bezy można przechowywać w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej w suchym chłodnym miejscu do 3 dni.