Kora Bezowa Mokka

Kora Bezowa Mokka
Mocha Beza kora jest bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap deser. Jedna porcja tego dania zawiera około 5G białka, 7G tłuszczu i w sumie 119 kalorii. Ten przepis służy 6. Za 37 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 253 osoby zrobiły ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Jeśli masz pod ręką cukier, instant espresso w proszku, białka jaj i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 2 godziny i 15 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 23%. Ten wynik nie jest tak niesamowity. Spróbuj Kora Bezowa Mokka, Kora Bezowa Mokka, oraz Kora Czekoladowa Malinowo-Mokka dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni F. Wyłóż blachę do pieczenia z silikonową matą do pieczenia lub papierem do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
3
Włóż 1/4 szklanki blanszowanych migdałów i 1 łyżeczkę cukru do robota kuchennego i pulsuj, aż będzie przypominał mąkę kukurydzianą; rezerwa. Drobno posiekaj Pozostałe migdały.
Składniki, których będziesz potrzebować
Migdały BlanszowaneMigdały Blanszowane
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
MigdałyMigdały
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
4
W mikserze stojącym z nasadką do trzepaczki ubij białka i sól, aż utworzą się bardzo miękkie szczyty. W małej misce wymieszaj pozostałe 1/4 szklanki cukru i espresso w proszku. Gdy mikser pracuje na niskim poziomie, powoli dodawaj cukier i proszek espresso, po 1 łyżce stołowej na raz, ubijając tylko do sztywnego szczytu (nie przesadzaj). Delikatnie złóż zarezerwowaną mąkę migdałową.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
Mąka MigdałowaMąka Migdałowa
Białka JajBiałka Jaj
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Za pomocą dużej offsetowej szpatułki rozłóż ciasto bezowe na wyłożonej blachą do pieczenia równą warstwą o grubości około 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
6
Posyp drobno posiekanymi migdałami i kawałkami czekolady równomiernie na powierzchni bezy i piecz przez 1 godzinę. Wyłącz piekarnik, pozostawiając bezę w piekarniku do dalszego wyschnięcia i ostygnięcia przez dodatkową 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe ChipsyCzekoladowe Chipsy
MigdałyMigdały
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Uwaga: Jeśli beza staje się ciągliwa, włóż ją z powrotem do piekarnika o temperaturze 200 stopni F na około 30 minut, wyłącz piekarnik i pozostaw do wyschnięcia w piekarniku, gdy ostygnie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Aby podać, połam bezę na kawałki. Resztki bezy można przechowywać w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej w suchym chłodnym miejscu do 3 dni.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia0
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn