Kook-a-Cola
Kook-a-Colan jest bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie hor d ' oeuvre. Na 45 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 120. Jedna porcja zawiera 226 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka kofeiny, wody, soku z limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 7%, co jest improwizowalne. Spróbuj Pollo a la Coca-Cola (Duszony kurczak z napojem Cola), Ciasto czekoladowe z polewą coli, oraz Ryż z Coca-Colanem i rodzynkami (Arroz con coca-Cola y Pasas) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby uzyskać ekstrakt z koki, zwilż proszek z liści koki za pomocą 3 uncji alkoholu zbożowego. Następnie zapakuj mokre liście do perkolatora i dodaj więcej rozcieńczonego alkoholu, aż liście będą całkowicie nasycone i lekko pokryte alkoholem. Kiedy ekstrakt zaczyna kapać z perkolatora, zatrzymaj otwór, mocno zakryj perkolator i pozostaw do maceracji przez 2 dni. Następnie kontynuuj perkolację, dodając więcej alkoholu, aż będziesz miał 8 uncji ekstraktu.
Aby uzyskać aromat, połącz krople oleju pomarańczowego, oleju cytrynowego, oleju z gałki muszkatołowej, oleju kolendrowego, oleju neroli i oleju cynamonowego z 1/2 szklanki alkoholu zbożowego.
Aby zrobić syrop, wymieszać wodę, cukier, Karmel i 1/8 uncji (lub 3/4 łyżki stołowej) ekstraktu z koki. Wymieszaj ekstrakt z wanilii, kofeinę, sok z limonki i kwas cytrynowy.
Połącz 1/4 uncji aromatu z całą ilością syropu.
Aby przygotować Kook-a-Colę, połącz 1 część syropu smakowego z 5 części wody gazowanej.