Klasyczna Wieprzowina Gyoza Z " Japońskiego Gotowania Duszy

Klasyczna Wieprzowina Gyoza Z
Przepis klasyczny wieprzowina Gyoza z ' japoński gotowania duszy może zaspokoić swoje Japońskie pragnienie w około 2 godziny. Ta przystawka ma 45 kalorii, 4G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 50 i kosztuje 25 centów za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz okrągłe Skórki gyoza, mieloną wieprzowinę, kapustę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Domowej Roboty Rayu Z " Japońskiej Kuchni Duszy, Tempura Warzywna Z " Japońskiego Gotowania Duszy, oraz Kamo Nanban Soba Z " Japanese Soul Cooking dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować nadzienie, dodaj kapustę i 1/2 łyżeczki soli do dużej miski i dokładnie wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Pozostawić kapustę w temperaturze pokojowej przez 15 minut. Gdy jest gotowa, przełożyć kapustę na czysty ręcznik kuchenny lub dużą gazę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania
3
Zwiń szmatkę i wykręć płyn w kapuście, jakbyś wykręcił mokry ręcznik. Jest to kluczowy krok, aby gyoza nie stała się wodnista. Wyciśnij jak najwięcej płynu z kapusty. Zrób to partiami, jeśli jest to łatwiejsze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
4
Dodaj wyciśniętą kapustę, nira, czosnek, imbir, wieprzowina, sos sojowy, 2 łyżki oleju sezamowego, czarny pieprz, sól, cukier, i katakuriko do dużej miski. Użyj rąk, aby wymieszać składniki razem przez około 2 minuty. Rozgnieść i rozgnieść mieszaninę razem, ściskając ją przez palce, więc zamienia się w lepkie nadzienie, które będzie trzymać się razem, gdy łyżka go do skórki pierogów.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Aby zrobić pierogi, przygotuj tacę lekko posypując ją katakuriko.
6
Umieścić skórę gyoza w dłoni z mąką w dół. (Skóry są sprzedawane z jednej strony mąki.) Zanurz palec w katakuriko zmieszanym z ciepłą wodą i zwilż całą krawędź skóry. Ta mieszanka woda-skrobia jest "klejem", który utrzyma zamkniętą skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
7
Dodać około 1 łyżki nadzienia do środka skóry. Użyj palców wskazujących i kciuków obu rąk, aby złożyć skórę i uszczypnąć ją razem.
8
Umieścić gotowy gyoza na tacy, złożyć bok do góry. Powtarzaj, dopóki nie zużyjesz całego wypełnienia.
9
Aby przygotować sos do zanurzania, połącz sos sojowy, ocet i rayu. Klasyczna proporcja to 4 części sosu sojowego do 2 części octu do 1 części rayu. Dostosuj się do własnego gustu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
10
Wlać sos do zanurzania w pojedynczych małych miseczkach i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
11
Aby ugotować gyozę, rozgrzej patelnię nieprzywierającą lub żeliwną patelnię na dużym ogniu przez około 5 minut. (Lubimy używać patelni o średnicy 12 cali z pokrywą do przygotowania gyoza.) Gdy patelnia jest gorąca, dodać 1 łyżka stołowa oleju sezamowego, upewniając się, że cała powierzchnia jest pokryta (można użyć wata-up ręcznik papierowy, aby ostrożnie rozprowadzić olej). Zacznij dodawać gyoza, pojedynczo, w schludnych rzędach, z boku szwu do góry. 12-calowa patelnia pomieści około 20 gyoza. Po dodaniu wszystkich gyoz, smażyć je przez około 10 sekund. Teraz szybko wlać wodę nad gyoza i przykryć patelnię szczelnie. Gotować na dużym ogniu przez około 4 protokół. Odkryj patelnię; nie powinno być mało lub nie pozostało wody. Gotować przez 1 minutę więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
12
Pozostałą 1 łyżkę oleju sezamowego skropić na gyozie i gotować przez dodatkową minutę, przez około 6 minut całkowitego czasu gotowania. Gyoza powinna wyglądać błyszcząco z ugotowanymi skórkami. Wyłączyć ogień i za pomocą cienkiej szpatułki rybnej przenieść gyozę do talerza, tym razem z boku szwu w dół(chcesz pokazać pięknie chrupiące, rumiane DNA pierogów).
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
13
Podajemy pierogi na parze, z sosem zanurzeniowym z boku. Dip w sosie do jedzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
14
Wyłączyć ogień i za pomocą cienkiej szpatułki rybnej przenieść gyozę do talerza, tym razem z boku szwu w dół(chcesz pokazać pięknie chrupiące, rumiane DNA pierogów).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
15
Podajemy pierogi na parze, z sosem zanurzeniowym z boku. Dip w sosie do jedzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje50
Ocena Zdrowia1
Magazyn