Kenijski Kurczak Curry może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 17. To danie główne ma 999 kalorii, 58g białka, oraz 58 g tłuszczu na porcję. Na 3,68 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka imbiru, oznaczone, laska cynamonu, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Smak Afryki-kenijskie Curry z kurczaka, Kenijski Pilau, oraz Kenijska Kapusta Curry dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Nowe Curry to jedna z najnowszych z serii kobiecych cotygodniowych książek kucharskich. Z pewnością wydaje się, że istnieje prawdopodobnie co najmniej jedna z tych książek kucharskich w każdym domu w Australii. Wszyscy zwróciliśmy się do ich stron dla wiarygodnych receptur, które działają.Nie pozwól, aby długość listy składników zniechęciła Cię do spróbowania tego curry. Po ułożeniu składników Proces jest dość prosty, a danie jest gotowe w 30 minutes.My jedyna skarga jest na zdjęciu, które towarzyszyło temu daniu. Nie ma mowy, aby danie na zdjęciu mogło zostać wyprodukowane zgodnie z przepisem. Przywykłem do tego, że tak jest z Donną Hay, ale rozczarowujące jest to, że zawsze niezawodna AWW Uległa stylizacji kontra substancji.Kenijskie Curry Z Kurczaka[
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
2
Porcje 6]marynata: 20 gramów startego świeżego pierniku3 zmiażdżone ząbki czosnku1 łyżeczka mielonej kurkumy szklanka soku z cytryny40 ml oleju1 łyżeczka mielonego cumin3 łyżeczka garam masala1 łyżka mielonej kolendry1 łyżeczka paprika1 łyżeczka płatków chilli70 gramów jogurtu1 kg filetów udowych z kurczaka bez skóry, pokrojonych na kawałki
Składniki, których będziesz potrzebować
Udka Kurczaka Bez Kości Bez Skóry
Kurkuma
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Potrójne, Przycięte
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Skórki Z Cytryny
3
Curry: 40 ml oleju600 gramów brązowej cebuli, posiekanej grubo2 łyżeczki chili w proszku2 łyżeczki mielonej kozieradki20 gramów startego świeżego piernika3 zmiażdżone ząbki czosnku1 łyżeczka mielonej kurkumy2 x 400 gramów puszki pokruszonych pomidorów1 plasterek cynamonu2 długie zielone chilli, posiekane drobno szklanka soku z cytryny 300 ml śmietany1 łyżka miodu szklanka świeżej kolendry, grubo posiekanej
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendra
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Cebula żółta
Może Dietetyczna śmietanka Sodowa
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Skórki Z Cytryny
1
Umieść składniki marynaty w misce i dobrze wymieszaj, aby połączyć.
Dodać kurczaka, dokładnie wymieszać, aby upewnić się, że są dobrze pokryte. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 30 minut.Gotuj kurczaka: Rozgrzej piekarnik do 240C.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Leth Steinagrund Gruner Veltliner z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.