Kenijskie Curry Z Kurczaka

Kenijskie Curry Z Kurczaka
Kenijski Kurczak Curry może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 17. To danie główne ma 999 kalorii, 58g białka, oraz 58 g tłuszczu na porcję. Na 3,68 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka imbiru, oznaczone, laska cynamonu, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Smak Afryki-kenijskie Curry z kurczaka, Kenijski Pilau, oraz Kenijska Kapusta Curry dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Nowe Curry to jedna z najnowszych z serii kobiecych cotygodniowych książek kucharskich. Z pewnością wydaje się, że istnieje prawdopodobnie co najmniej jedna z tych książek kucharskich w każdym domu w Australii. Wszyscy zwróciliśmy się do ich stron dla wiarygodnych receptur, które działają.Nie pozwól, aby długość listy składników zniechęciła Cię do spróbowania tego curry. Po ułożeniu składników Proces jest dość prosty, a danie jest gotowe w 30 minutes.My jedyna skarga jest na zdjęciu, które towarzyszyło temu daniu. Nie ma mowy, aby danie na zdjęciu mogło zostać wyprodukowane zgodnie z przepisem. Przywykłem do tego, że tak jest z Donną Hay, ale rozczarowujące jest to, że zawsze niezawodna AWW Uległa stylizacji kontra substancji.Kenijskie Curry Z Kurczaka[
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
2
Porcje 6]marynata: 20 gramów startego świeżego pierniku3 zmiażdżone ząbki czosnku1 łyżeczka mielonej kurkumy szklanka soku z cytryny40 ml oleju1 łyżeczka mielonego cumin3 łyżeczka garam masala1 łyżka mielonej kolendry1 łyżeczka paprika1 łyżeczka płatków chilli70 gramów jogurtu1 kg filetów udowych z kurczaka bez skóry, pokrojonych na kawałki
Składniki, których będziesz potrzebować
Udka Kurczaka Bez Kości Bez SkóryUdka Kurczaka Bez Kości Bez Skóry
KurkumaKurkuma
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosPlus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
3
Curry: 40 ml oleju600 gramów brązowej cebuli, posiekanej grubo2 łyżeczki chili w proszku2 łyżeczki mielonej kozieradki20 gramów startego świeżego piernika3 zmiażdżone ząbki czosnku1 łyżeczka mielonej kurkumy2 x 400 gramów puszki pokruszonych pomidorów1 plasterek cynamonu2 długie zielone chilli, posiekane drobno szklanka soku z cytryny 300 ml śmietany1 łyżka miodu szklanka świeżej kolendry, grubo posiekanej
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosPlus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Cebula żółtaCebula żółta
Może Dietetyczna śmietanka SodowaMoże Dietetyczna śmietanka Sodowa
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
1
Umieść składniki marynaty w misce i dobrze wymieszaj, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodać kurczaka, dokładnie wymieszać, aby upewnić się, że są dobrze pokryte. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 30 minut.Gotuj kurczaka: Rozgrzej piekarnik do 240C.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
1
Rozgrzać olej na dużej patelni (wok działa dobrze).
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
2
Dodaj cebulę, chili w proszku, kozieradka, imbir, czosnek i kurkuma. Dobrze wymieszać i gotować, aż cebula zmięknie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
KurkumaKurkuma
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
3
Dodaj pomidory, laskę cynamonu, zielone chilli i sok z cytryny. Dusić, pod przykryciem przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
4
Dodać śmietanę i miód, dobrze mieszając i gotować na wolnym ogniu, odkryte przez 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
5
Dodać kurczaka do curry, gotować na wolnym ogniu, aż kurczak jest gotowane, o 5-10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
6
Wyjąć z ognia przed mieszaniem w świeżej kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
7
Podawać z gotowanym ryżem jaśminowym.W skali od 1 do 10 to curry:oznaczone Tagiem Curry
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż JaśminowyRyż Jaśminowy
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Waga KuchennaWaga Kuchenna
8
Pin It

Składniki

600Orzechy dowolne (posiekane)cebula brązowa, grubo posiekanacebula brązowa, grubo posiekana1DużeRozgrzać olej na patelni (wok działa dobrze). Dodaj cebulę, chili w proszku, kozieradka, imbir, czosnek i kurkuma. Dobrze wymieszać i gotować, aż cebula zmięknieRozgrzać olej na patelni (wok działa dobrze). Dodaj cebulę, chili w proszku, kozieradka, imbir, czosnek i kurkuma. Dobrze wymieszać i gotować, aż cebula zmięknie5Dodać kurczaka do curry, gotować na wolnym ogniu, aż kurczak jest gotowane, O minutachDodać kurczaka do curry, gotować na wolnym ogniu, aż kurczak jest gotowane, O minutach17Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyKenijskie Curry Z KurczakaKenijskie Curry Z Kurczaka17Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyUmieścić kurczaka w naczyniu lekko naoliwionym i piec, odkryte przez 10 minutUmieścić kurczaka w naczyniu lekko naoliwionym i piec, odkryte przez 10 minut1kgfilety udowe z kurczaka bez skóry, pokrojone w kawałkifilety udowe z kurczaka bez skóry, pokrojone w kawałki11 funt cukinii,płatki chillipłatki chilli2(może być lub przeglądać)chili w proszkuchili w proszku2długie zielone chilli, posiekane drobnodługie zielone chilli, posiekane drobno1Stoli Vanilla (opcjonalnie, aby dać kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, aby dać kopa)17Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyWyjąć z ognia przed mieszaniem w świeżej kolendryWyjąć z ognia przed mieszaniem w świeżej kolendry3006 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeże wiśnie Rainier, wypestkowane i przekrojone na połówkiświeże wiśnie Rainier, wypestkowane i przekrojone na połówki596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeża kolendra, grubo posiekanaświeża kolendra, grubo posiekana20Orzechy dowolne (posiekane)starty świeży imbirstarty świeży imbir3(może być lub przeglądać)garam masalagaram masala3ząbki czosnku, rozgniecioneząbki czosnku, rozgniecione1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)kolendra mielonakolendra mielona11 funt cukinii,kminek mielonykminek mielony2(może być lub przeglądać)kozieradka mielonakozieradka mielona11 funt cukinii,mielona kurkumamielona kurkuma1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami17Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyDodaj śmietanę i miód, dobrze mieszając i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minutDodaj śmietanę i miód, dobrze mieszając i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 szalotka, starta lub posiekana1 szalotka, starta lub posiekana406 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiolejolej11 funt cukinii,Do posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebulaDo posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebula17Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPodawać z gotowanym ryżem jaśminowymPodawać z gotowanym ryżem jaśminowym1stickDodaj pomidory, cynamon zielony chilli i sok z cytryny. Dusić, pod przykryciem przez 10 minutDodaj pomidory, cynamon zielony chilli i sok z cytryny. Dusić, pod przykryciem przez 10 minut2x 400 gram puszki pokruszonych pomidorówx 400 gram puszki pokruszonych pomidorów70Orzechy dowolne (posiekane)jogurtjogurt17Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPin ItPin It17Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOtagowano CurryOtagowano Curry17Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożony[Porcje 6][Porcje 6]

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Leth Steinagrund Gruner Veltliner z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Leth Steinagrund Gruner Veltliner
Leth Steinagrund Gruner Veltliner
Nos łączy przyprawę z redukcyjnym owocem; podniebienie wyświetla pieprzne nuty; klasyczny Veltliner z tarasów lessowych. To wino jest częścią linii od Leth, która charakteryzuje się złożonością smaku, mineralnością i trwałością.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje17
Ocena Zdrowia35
Magazyn