Katsudon
Katsudon jest bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 58g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 1262 kalorii. Ten przepis służy 2 i kosztuje $8.88 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz bułkę tartą panko, ryż krótkoziarnisty, zieloną cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać okruchy chleba panko, możesz podążać za tym daniem głównym z Karmelowe Jabłko Crisp jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Katsudon, Katsudon, oraz Dziki Ryż Katsudon Z Wiosennymi Warzywami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotować ryż 1 godzinę przed posiłkiem.
Ubić 1 jajka w misce i zagrzebać w nim kotlety wieprzowe, a następnie do bułki tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju, aż się zrumienią i zmiękną, osuszyć na papierowych ręcznikach. Pokrój kotlety na ukos na paski 1/2 cala.
Doprowadzić Dashi, mirin, i sos sojowy do wrzenia w garnku. Następnie dodaj pokrojoną zieloną cebulę i gotuj na wolnym ogniu do miękkości. Połowa wypełnić 2 głębokie miski z ryżem. Ułóż 1 plasterki kotlet na ryżu w każdej misce, aby wyglądać jak jest nienaruszone.
Jajka ubić w misce, a następnie powoli wlać cebulę Do dashi w garnku. Gdy jajko jest prawie ustawione, wymieszać raz. Kadzi połowę masy jajecznej na wierzchu wieprzowiny w każdej misce.
Następnie kadzi więcej bulionu między miseczkami. Może nie trzeba używać wszystkich.