Karczoch Gratinata
Karczoch Gratinata może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 8G białka, 19g tłuszczu i w sumie 282 kalorii. Ten przepis służy 4. Za 2,83 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i podnieś sól, liście pietruszki, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 25 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 7 powie, że trafił w sedno. Z łyżką wynik 40%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Karczoch Gratinata, Karczoch Gratinata, oraz Asparagus Gratinata.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Rozgrzej oliwę z oliwek na grubej dolnej patelni na średnim ogniu.
Dodaj czosnek i gotuj przez 1 minutę.
Dodaj serca karczocha, pietruszkę, sól, pieprz i płatki czerwonej papryki i gotuj, aż serca karczocha zaczną brązowieć na brzegach, około 3 minut.
Dodaj bulion z kurczaka i wino i gotuj na wolnym ogniu przez 3 minuty.
Przenieś mieszankę karczochów do 2-litrowego naczynia do pieczenia.
Rozpuść masło na tej samej patelni, na której gotowano karczochy. W małej misce wymieszaj roztopione masło z bułką tartą. Dodaj parmezan i posyp karczochy bułką tartą.
Piec, aż wierzch będzie złoty, około 10 minut.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i musujące różowe to świetny wybór na przystawki. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Laurent-Perrier La Cuvee Brut (3 - litrowa butelka-Jeroboam) z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 400 dolarów za butelkę.
Laurent-Perrier La Cuvee Brut (Butelka 3 Litrowa-Jeroboam)
Wino pochodzi z najczystszego soku winogronowego i samo w sobie pozwala Laurent-Perrier wytworzyć "La Cuvée", szampana o wielkiej finezji i pięknej świeżości uzyskanej po długim procesie starzenia w naszych piwnicach.Bladozłoty kolor. Drobne bąbelki karmią trwały mus. Delikatny nos z nutą świeżych cytrusów i białych kwiatów. Złożoność wina wyraża się w kolejnych nutach, takich jak brzoskwinia winorośli i nuty białych owoców. Idealna równowaga między świeżością a delikatnością z owocowymi smakami bardzo obecnymi na finiszu.To świeże i czyste wino jest idealne na aperitif. Nuty cytrusów i białych owoców oraz niezwykła równowaga wsparta subtelnym musowaniem sprawiają, że jest idealnym dodatkiem do drobiu i najlepszych ryb.