Rozmaryn-kasza manna okrągła z sezamem i solą morską

Rozmaryn-kasza manna okrągła z sezamem i solą morską
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj rozmarynu-semoliny z sezamem i solą morską. Ten przepis służy 8 i kosztuje 50 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 447 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz aktywne drożdże, rozmaryn, mąkę z kaszy mannej i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Rozmaryn sól morska precle z sosem serowym rozmaryn Cheddar, łosoś miso z solą sezamową, oraz Edamame z solą limonkowo-sezamową.

Instrukcje

1
Umieść 1 1/4 szklanki ciepłej wody w średniej misce; posypać drożdże i wymieszać, aby wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Odstawić 5 minut, aby zmiękczyć.
3
Ubijamy do rozpuszczenia drożdży.
Składniki, których będziesz potrzebować
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Dodaj 1 1/4 szklanki mąki uniwersalnej; trzepaczka do gładkiej. Przykryj miskę folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Odstawić w temperaturze pokojowej (około 24°), aż powstaną pęcherzyki i mieszanina drożdży zwiększy się ponad dwukrotnie, około 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
DrożdżeDrożdże
6
Trzepaczka pozostałe 1/2 szklanki ciepłej wody, oliwa z oliwek, i rozmaryn w dużej misce do mieszania. Za pomocą gumowej szpatułki wymieszaj mąkę z kaszy mannej i 2 łyżeczki drobnoziarnistej soli morskiej (ciasto będzie bardzo suche). Wymieszać z mieszaniną drożdży. Pracować w 3/4 szklanki mąki uniwersalnej. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Zagniataj, aż będzie gładka, dodając więcej mąki uniwersalnej przez łyżki stołowe, jeśli jest lepka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Mąka Z Kaszy MannejMąka Z Kaszy Mannej
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
RozmarynRozmaryn
Sól MorskaSól Morska
CiastoCiasto
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Pozwól odpocząć 5 minut. Zagniataj, aż ciasto wróci do formy po naciśnięciu kciukiem, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
8
Lekko olej dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Przenieść ciasto do miski; obrócić do płaszcza. Pokrowiec z folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
10
Pozostawić do wzrostu w temperaturze pokojowej, aż podwoi objętość, około 1 godziny.
11
Ciasto przełożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Spłaszczyć ciasto na 18x12-calowy prostokąt. Zaczynając od 1 długiego boku, zwinąć mocno, aby utworzyć 2 1/2 cala średnicy, 20-calowy kłód. Z boku szwu w dół, kształt Zaloguj się do pierścienia, wstawiając 1 koniec do drugiego końca; gładki szew.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
12
Linia do pieczenia blachy z pergaminem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
13
Posypać arkusz dodatkową mąką z kaszy mannej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Z Kaszy MannejMąka Z Kaszy Mannej
14
Przenieś pierścień ciasta na przygotowany arkusz, zmieniając kształt w razie potrzeby, aby utworzyć gładkie koło.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
15
Posypać 1 1/2 łyżeczki nasion sezamu, naciskając lekko przylegać. Przykryć luźno folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
16
Niech chleb rośnie w temperaturze pokojowej, aż prawie podwoi objętość, około 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
17
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
18
Wyjmij folię z chleba. Za pomocą ostrego noża, wyciąć 1/4-cala-głębokie szczeliny na całej drodze wokół górnej bochenka. Chleb spryskać lekko wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
WodaWoda
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
NóżNóż
19
Posypać 1 1/2 łyżeczki sezamu i 1 łyżeczkę soli gruboziarnistej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
SólSól
20
Przełożyć do piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
21
Pieczemy chleb 15 minut, spryskując lekko wodą co 5 minut. Kontynuuj piec bez rozpylania, aż chleb będzie złotobrązowy i brzmi pusto po naciśnięciu na dno, o 30 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
22
Przełożyć chleb do stelaża i całkowicie ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
23
* Mąka z kaszy mannej jest dostępna w sklepach specjalistycznych, na rynkach włoskich i w niektórych supermarketach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Z Kaszy MannejMąka Z Kaszy Mannej
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia28
Magazyn