Karaibskie banany Flambé z twarogiem ananasowym na mrożonym jogurcie
Przepis Karaibskie banany Flambé z twarogiem ananasowym na mrożonym jogurcie jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni środkowoamerykańskiej. Jedna porcja zawiera 294 kalorie, 7G białka, oraz 5G tłuszczu. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz sok z limonki, cukier granulowany, zmielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Jogurt Mrożony Z Twarogiem Cytrynowo-Lawendowym, Pomarańczowy Juliusz: z mrożonymi bananami i jogurtem, oraz Czekoladowy Mrożony Jogurt z karmelizowanymi bananami.
Instrukcje
Połącz pierwsze 3 składniki w średniej misce.
Banany obrać; każdy pokroić na pół wzdłuż.
Pokrój każdą połowę na 4 kawałki.
Banany posmarować sokiem; wymieszać z brązowym cukrem.
Roztopić masło na dużej patelni nonstick na średnim ogniu; dodać banany. Gotować 2 minuty, obracając banany po 1 minucie.
Wyjąć z ognia; wlać rum na jedną stronę patelni. Zapalić rum długą zapałką; niech płomienie gasną.
Łyżka 1/2 szklanki mrożonego jogurtu waniliowego do każdego z 4 dań deserowych; na wierzch każdy z 4 kawałkami bananów i 2 łyżkami twarogu ananasowego.