Kalafior w sosie curry
Przepis kalafior w sosie curry krem może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w około 35 minut. Ten sos ma 419 kalorii, 5G białka, oraz 41 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Jeśli masz curry w proszku, czosnek, śmietana, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kalafior z sosem kokosowym Curry, Nadziewana pierś z kurczaka w sosie Curry na pieczonych ziemniakach i kalafiorze, oraz Małże w sosie curry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do kalafiora: w dużej patelni saute na średnim ogniu, dodać oliwę z oliwek i masło do stopienia. Po stopieniu, dodać różyczki kalafiora, ładne posypać solą i gotować, aż złoty na dnie, o 3 protokół. Daj dobry rzut i niech gotować przez 3 więcej minut. Powtarzać rzuty, aż większość kalafiora jest pokryta masłem i złoty Na części, około 4 rzuty lub tak. Kalafior nadal powinien być chrupiący w tym momencie, ale wystarczająco delikatny, aby zjeść mniejszy floret. Śmiało, weź gryza! Następnie wlać resztę różyczek do dużej miski i szybko przykryć szczelnie folią. Gotować w partiach, jeśli różyczki nie zmieści się na jednej patelni.
Podczas gdy kalafior nadal pary w misce, zrobić sos. W tej samej patelni na średnim ogniu dodaj masło. Po rozpuszczeniu masła dodać cebulę, curry, kurkumę i doprawić solą. Gotować do miękkości, o 5 protokół, a następnie dodać czosnek i gotować trochę więcej. Gdy czosnek jest pachnący, dodać bulion z kurczaka i doprowadzić do duszenia. Gotować, aż wywar zmniejszy się o połowę, a następnie dodać śmietanę i podnieść na wolnym ogniu. Gotować, aż sos zmniejszy się i zgęstnieje. Łyżką szczelinową wyjąć kalafior z miski i dodać do garnka. Podnieść ogień i gotować 5 minut więcej.