Kalafior i ziemniaki

Kalafior i ziemniaki
Kalafior i ziemniaki to dodatek, który serwuje 6. Jedna porcja zawiera 191 kalorii, 3G białka, oraz 15g tłuszczu. Za 75 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz olej canolan, sól koszerną, nasiona kminku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 78 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne, lakto ovo wegetariańskie i wegańskie dieta. Z łyżką wynik 42%, to danie jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Kalafior i ziemniaki, Puree Z Kalafiora, oraz Puree Z Kalafiora.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
W małej misce wymieszaj pastę imbirowo-czosnkową, kolendrę, kurkumę i 1/2 szklanki wody. To prosta mokra masala (mieszanka przypraw). Odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Czosnkowa ImbirowaPasta Czosnkowa Imbirowa
KolendraKolendra
Mieszanka PrzyprawowaMieszanka Przyprawowa
KurkumaKurkuma
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
W dużym garnku rozgrzej olej na średnim ogniu, aż będzie mienił się, ale nie palił.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Dodaj paprykę serrano, odczekaj 30 sekund, a następnie dodaj nasiona kminku i poczekaj, aż skończą się rozpryskiwać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serrano PepperSerrano Pepper
Nasiona KminkuNasiona Kminku
5
Dodaj mokrą masalę (ostrożnie, też się rozpryskuje). Gotuj, aż pasta zgęstnieje, lekko pogłębia kolor, a olej wycieka z obwodu Masali, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
6
Dodaj kalafior i ziemniaki, mieszając, aby pokryć warzywa masalą. Dopraw solą i dodaj 1/2 szklanki wody. Przykryj i gotuj na średnim ogniu 10 do 15 minut. Następnie zdejmij pokrywkę, wymieszaj i gotuj, aż kalafior i ziemniaki się ugotują, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalafiorKalafior
WarzywaWarzywa
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
SólSól
7
Udekoruj kolendrą i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
8
Wrzuć czosnek, imbir i olej rzepakowy do mini-robota kuchennego i pozwól mu odejść, aż utworzy półgładką pastę. Nadal będą tam małe kawałki, ale ogólnie powinien przypominać pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
9
Zachowaj to, czego nie używasz, w małym szklanym słoiku. Powinien trwać w lodówce od 2 do 3 tygodni. To pyszny dodatek do marynat, sosów do makaronów, sosów do smażenia, przepisów na powolne gotowanie, sosów itp. Zawsze mieliśmy słoik tych rzeczy w naszej lodówce dorastając.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
MakaronyMakarony
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Magazyn