Kai Kang Dang (Kurczak Curry z mlekiem kokosowym)

Kai Kang Dang (Kurczak Curry z mlekiem kokosowym)
Need a bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne FODMAP danie główne? Kai Kang Dang (Kurczak Curry z mlekiem kokosowym) może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 5 porcji z 358 kalorii, 25g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 2,38 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka tajskich liści bazylii, pasta curry, pierś z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. 99 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kai Kang Dang (Kurczak Curry z mlekiem kokosowym), Kurczak Curry Z Mlekiem Kokosowym, oraz Tajskie Curry z kurczaka z mlekiem kokosowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić 1/2 szklanki mleka kokosowego do wrzenia w ciężkim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Ubić pastę curry i gotować, aż pachnące, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CurryPasta Curry
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Dodać kurczaka i gotować, aż rumiane, o 5 protokół. Wymieszać w 2 szklanki mleka kokosowego, sos rybny, cukier, warzywa, pędy bambusa, i bazylia; dusić, aż kurczak jest gotowane przez, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pędy BambusaPędy Bambusa
Sos RybnySos Rybny
WarzywaWarzywa
Cały KurczakCały Kurczak
KokosKokos
BazyliaBazylia
CukierCukier
MlekoMleko
4
Wlać sok z limonki na naczynie i zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
5
Podawać na ciepło.

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. The Winery of Good Hope Bush Vine Chenin Blanc z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Winiarnia Good Hope Bush Vine Chenin Blanc
Winiarnia Good Hope Bush Vine Chenin Blanc
Chenin jest niezwykle wszechstronnym winogronem, zdolnym do wytwarzania doskonałych win w wielu różnych odmianach, od późnych zbiorów po słomkowe wino do klasycznego wytrawnego Chenin, a nawet Méthode Champenoise. Ten przykład to cudownie żywy, intensywny, owocowy i pięknie wyważony wytrawny Chenin Blanc. Aromaty zielonych jabłek i białej brzoskwini zapraszają do soczystego, ale napiętego podniebienia. Głębia owoców jest tym, co wyróżnia to wino. Wykazuje dużą trwałość smaku i świeżości, która utrzymuje się na podniebieniu długo po tym, jak wino zniknie. Bardzo indywidualny charakter tego wina sprawia, że jest idealnym towarzyszem ciepłych letnich dni i długich, spokojnych wieczorów.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia19
Magazyn