Jogurtowy dip warzywny

Jogurtowy dip warzywny
Jeśli masz około 15 minut do spędzenia w kuchni, Jogurtowy Dip Wegetariański może być spektakularnym przepisem bezglutenowym i wegetariańskim, który warto wypróbować. Ta przystawka zawiera 88 kalorii, 4 g białka i 2 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 11 osobom. Za 53 centy za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Mieszanka sosu pieprzowego, majonezu, rzodkiewki i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest idealny na Super Bowl. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 13% wyniku, co nie jest aż tak imponujące. Podobne przepisy obejmują pieczone chipsy wegetariańskie z dipem jogurtowym w curry, kebaby wegetariańskie z jogurtem imbirowym oraz dania wegetariańskie z awokado i jogurtem.

Instrukcje

1
W dużej misce połącz pierwsze pięć składników. Przykryj i przechowuj w lodówce do momentu podania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Podawać z warzywami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego

Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose

Wino musujące i różowe wino musujące to świetny wybór na dip. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Bollinger Brut Special Cuvee z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
Specjalna Cuvee Bollinger Brut
Specjalna Cuvee Bollinger Brut
Złocisty kolor, charakterystyczny dla czarnych odmian winorośli. Bardzo drobne bąbelki. W nosie piękna, aromatyczna złożoność, dojrzałe owoce i korzenne aromaty, z nutami pieczonych jabłek, kompotu jabłkowego i brzoskwiń. Na podniebieniu subtelne połączenie struktury, długości i żywości. Bąbelki są jak aksamit. Smak gruszki, brioszki i pikantne aromaty, nuty świeżego orzecha włoskiego. Łącz się ze wszystkimi rybami, zwłaszcza sushi i sashimi, skorupiakami, takimi jak krewetki, krewetki, raki i grillowany homar, drób i białe mięso, orzechy nerkowca, parmezan lub prosciutto.
TrudnośćŁatwy
Gotowe W15 m.
Porcje11
Ocena Zdrowia13
Magazyn