Jedwabisty Bakłażan W Stylu Birmańskim
Jedwabisty bakłażan w stylu birmańskim jest bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i wegetariańskie hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 20. Jedna porcja zawiera 26 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 20 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz kolendrę, jajko, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Curry Wieprzowe Po Birmańsku, Cielęce ciasta na jedwabistym bakłażanie, oraz Panthay Khauk-swe (birmański?Kurczak? i curry z makaronem) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Nakłuć bakłażany na całym i przenieść je do obramowanej blachy do pieczenia. Piecz przez 50 minut, aż bakłażany będą bardzo miękkie.
Ostudzić do ogrzania. Przełóż bakłażany wzdłuż o połowę i zgarnij miękki miąższ do miski. Za pomocą widelca ubijaj jajko, aż mieszanina będzie puszysta.
W dużej patelni nonstick rozgrzać olej.
Dodaj chile i szalotka i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu przez 30 sekund.
Dodać mieszaninę bakłażana i gotować, stale mieszając, aż do bardzo gładkiej, 1 minutę. Doprawić solą i przelać do miski. Odrzuć chile. Top bakłażan z ziołami i służyć.