Jambalaya

Jambalaya
Jambalayan jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Na 1,75 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 307 kalorii, 17g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory z puszki, kiełbasę, pieprz cayenne i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać ryż można śledzić to danie główne z Pudding Ryżowy jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Ten przepis jest lubiany przez 8 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Jambalaya Jednopalczasta, Jeg Jambalaya, oraz Jambalaya.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
W holenderskim piecu połącz mieszankę, wodę, pomidory, sos pomidorowy i wędzoną kiełbasę. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na średnim ogniu. Przykryć, zmniejszyć ogień i niech gotować na wolnym ogniu przez 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełbasa WędzonaKiełbasa Wędzona
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
3
Dodaj krewetki i gotować przez dodatkowe 5 do 7 minut, lub aż krewetki są różowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
4
W małej misce, połączyć ryż, cebula, pietruszka, bulion wołowy, tymianek, czosnek w proszku, pieprz czarny, pieprz cayenne, sól, i liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
500 Gramów Premium Mięsa Wołowego500 Gramów Premium Mięsa Wołowego
Ser Topiony O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (Velveeta), Pokrojony W PlasterkiSer Topiony O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (Velveeta), Pokrojony W Plasterki
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Wlać do torebki celofanowej. Przechowywać w szczelnym pojemniku.

Polecane wino: Albarino, Wino Różane, Sauvignon Blanc

Cajun świetnie komponuje się z Albarino, winem różowym i Sauvignon Blanc. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Jednym z win, które można spróbować jest La Marea Kristy Vineyard Albarino. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
La Marea Kristy Vineyard Albarino
La Marea Kristy Vineyard Albarino
Jasne, świeże i chrupiące z nutami twarogu cytrynowego i mandarynki. Na podniebieniu wykazuje elegancką fakturę i jasną kwasowość na wykończeniu.Dobrze komponuje się z ostrygami, grillowanymi rybami i pikantnymi potrawami.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia12
Magazyn