Jak zrobić łososia w pergaminie

Jak zrobić łososia w pergaminie
Jak zrobić łososia w pergaminie może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis służy 2 osobom i kosztuje 6,45 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 57 g białka, 17 g tłuszczu i łącznie 749 kalorii. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ten przepis zachwycił 107 osób. Jeśli masz pod ręką szparagi, ziemniaki, pokrojone w środku filety z łososia i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, pełnoziarnistej 30 i pescatarian. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 99% wyniku, co jest niesamowitym wynikiem. Podobne przepisy to Łosoś w pergaminie, Łosoś w pergaminie i Łosoś pieczony w pergaminie.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana świeża Bazylia Do DekoracjiDrobno Posiekana świeża Bazylia Do Dekoracji
2
Weź dwa kawałki papieru pergaminowego, złóż je na pół i wytnij półkola, zaczynając od każdego zagięcia. Po rozłożeniu powinny wyglądać podobnie do serca. Każdy kawałek pergaminu posmaruj oliwą z obu stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Polędwiczki Wieprzowe (w Sumie Około 2 Funtów)2 Małe Polędwiczki Wieprzowe (w Sumie Około 2 Funtów)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Niesolone Masło Do Blachy Do PieczeniaNiesolone Masło Do Blachy Do Pieczenia
3
Ziemniaki włóż do rondla i zalej osoloną wodą; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu do miękkości, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (1-funtowe, 4-uncjowe) Opakowanie Rozdrobnionych Ziemniaków Z Haszyszem1 (1-funtowe, 4-uncjowe) Opakowanie Rozdrobnionych Ziemniaków Z Haszyszem
Masło Niesolone, Pokrojone W Kostkę (przechowywać W Lodówce W Zamrażarce)Masło Niesolone, Pokrojone W Kostkę (przechowywać W Lodówce W Zamrażarce)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2-1/2 Szklanki Warzyw Mieszanki Kalifornijskiej2-1/2 Szklanki Warzyw Mieszanki Kalifornijskiej
4
Odpływ.
5
W garnku zagotuj lekko osoloną wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło Niesolone, Pokrojone W Kostkę (przechowywać W Lodówce W Zamrażarce)Masło Niesolone, Pokrojone W Kostkę (przechowywać W Lodówce W Zamrażarce)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wyobraź Sobie Bulion WarzywnyWyobraź Sobie Bulion Warzywny
6
Dodaj szparagi i gotuj bez przykrycia, aż będą lekko miękkie, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna (w Przybliżeniu Lub Tyle Ile Potrzeba Do Zrobienia Zasmażki)Mąka Uniwersalna (w Przybliżeniu Lub Tyle Ile Potrzeba Do Zrobienia Zasmażki)
7
Odcedzić na durszlaku, następnie natychmiast zanurzyć w lodowatej wodzie na kilka minut, aż ostygnie, aby zatrzymać proces gotowania. Gdy szparagi ostygną, dobrze je odsącz i odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna (w Przybliżeniu Lub Tyle Ile Potrzeba Do Zrobienia Zasmażki)Mąka Uniwersalna (w Przybliżeniu Lub Tyle Ile Potrzeba Do Zrobienia Zasmażki)
Masło Niesolone, Pokrojone W Kostkę (przechowywać W Lodówce W Zamrażarce)Masło Niesolone, Pokrojone W Kostkę (przechowywać W Lodówce W Zamrażarce)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
8
Połóż 1 filet z łososia, połowę szparagów i połowę ziemniaków na środku jednej strony przygotowanego pergaminu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
Mąka Uniwersalna (w Przybliżeniu Lub Tyle Ile Potrzeba Do Zrobienia Zasmażki)Mąka Uniwersalna (w Przybliżeniu Lub Tyle Ile Potrzeba Do Zrobienia Zasmażki)
1 (1-funtowe, 4-uncjowe) Opakowanie Rozdrobnionych Ziemniaków Z Haszyszem1 (1-funtowe, 4-uncjowe) Opakowanie Rozdrobnionych Ziemniaków Z Haszyszem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Niesolone Masło Do Blachy Do PieczeniaNiesolone Masło Do Blachy Do Pieczenia
9
Posyp solą i pieprzem oraz skrop oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia. Złóż drugą połowę koła i uszczelnij krawędź pergaminu, wykonując zachodzące na siebie fałdy wokół krawędzi. Na koniec złóż ostatnie zagięcie w kierunku przeciwnym do pozostałych, aby zapewnić szczelność. Powtórz tę czynność z drugim kawałkiem przygotowanego pergaminu i pozostałymi składnikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Mieszane Grzyby Leśne, Shitake, Ostryga, Kłos, Według Uznania, Przycięte łodygi I Cienkie Plasterki Kapeluszyświeże Mieszane Grzyby Leśne, Shitake, Ostryga, Kłos, Według Uznania, Przycięte łodygi I Cienkie Plasterki Kapeluszy
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia Lub Olej Roślinny, 1 Obrót Patelni Wolnym StrumieniemOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia Lub Olej Roślinny, 1 Obrót Patelni Wolnym Strumieniem
10
Ułóż woreczki na blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Niesolone Masło Do Blachy Do PieczeniaNiesolone Masło Do Blachy Do Pieczenia
11
Piec w nagrzanym piekarniku przez 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana świeża Bazylia Do DekoracjiDrobno Posiekana świeża Bazylia Do Dekoracji
12
Wyjmij z piekarnika i odczekaj 5 minut, a następnie rozetnij pergamin. Łosoś jest gotowy, gdy można go łatwo rozdrobnić widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana świeża Bazylia Do DekoracjiDrobno Posiekana świeża Bazylia Do Dekoracji

Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc

Pinot Noir, Chardonnay i Sauvignon Blanc to świetny wybór do łososia. Aby zdecydować się na kolor biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest doskonałym przyjacielem maślanych, kremowych dań, podczas gdy sauvignon blanc może uzupełniać dania ziołowe lub cytrusowe. Jasna czerwień o niskiej zawartości tanin, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia100
Magazyn