Jak zrobić ostrygi Rockefeller
Jak zrobić ostrygi Rockefeller to pescatariańska przystawka. Jedna porcja zawiera 31 kalorii, 0 g białka i 3 g tłuszczu. Ten przepis służy 36 osobom. Za 12 centów za porcję ten przepis pokrywa 1% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jeśli masz pod ręką natkę pietruszki, likier anyżowy, sól i pieprz oraz kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 8%. Wynik ten jest bardzo zły (ale wciąż możliwy do naprawienia). Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Ostrygi Rockefeller, Ostrygi Rockefeller i Ostrygi Rockefeller.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 260 stopni C (500 stopni F).
Do dużego, płytkiego naczynia żaroodpornego wsyp sól kamienną.
W robocie kuchennym połącz rzeżuchę wodną, masło, bułkę tartą, zieloną cebulę, seler, estragon, włoską pietruszkę, likier o smaku anyżu, sól, czarny pieprz i pieprz cayenne; mieszaj, aż będzie gładka.
Połóż 8–12 wyłuskanych ostryg na soli kamiennej. Nałóż 1 do 2 łyżek mieszanki rzeżuchy wodnej na wierzch każdej ostrygi.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ostrygi będą twarde, a masło się roztopi, około 5 minut. Powtórz z pozostałymi ostrygami.
Polecane wino: Chardonnay, Riesling, Muscadet
Ostrygi doskonale komponują się z Chardonnay, Riesling i Muscadet. Maślane chardonnay doskonale nadaje się do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, a muscadet to klasyczny wybór do małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę pikanterii w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Kremowa sherry NV Solera z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.