Jagnięcina miodowa z sosem jabłkowym
Jagnięcina z sosem jabłkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje 4,28 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 49g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 387 kalorii. Mieszanka cydru jabłkowego, sól i pieprz, miód i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Garnek Crock Honeyed Lamb, Kotlety Jagnięce Marynowane Z Cebulą Miodową, oraz Sos Z Cydru.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Wyłożyć patelnię z folią aluminiową, pozwalając na powieszenie folii z każdej strony patelni, aby stworzyć namiot foliowy, który nie dotknie mięsa.
Umieść nogę jagnięciny w wyłożonej folią patelni do pieczenia. Rozgrzać 1/4 szklanki miodu w małym rondlu na małym ogniu, a miód posmarować całą jagnięciną.
Posypać solą i czarnym pieprzem do smaku, i umieścić gałązkę rozmarynu na jagnięcinę. Wyciągnij końce folii aluminiowej razem nad jagnięciny, i szczypać końce razem, aby namiot folii.
Piecz jagnięcinę w rozgrzanym piekarniku przez 15 minut, następnie zmniejsz temperaturę do 350 stopni F (175 stopni C) i kontynuuj pieczenie przez około 1 godzinę.
Otwórz folię i piecz dodatkowe 20 minut, aby chrupiące na zewnątrz mięsa. W przypadku średnio rzadkich smażyć, aż termometr do mięsa włożony w najgrubszą część odczyta 140 stopni F (60 stopni C.)
Wyjmij jagnięcinę z piekarnika i połóż na rozgrzanym talerzu, aby odpocząć około 15 minut przed krojeniem.
Do rondla wlać kapiele z patelni i owinąć jagnięcinę luźno w folię, aby odpocząć.
Do rondla wlać twardy cydr i 2 łyżki miodu z jagnięcymi kroplami i gotować na średnim ogniu, często mieszając, aż sos zmniejszy się o około połowę, około 10 minut. Jagnięcinę pokroić w plasterki i łyżkę sosu.