Jabłka Karmelowe Sorgo
Na $1.94 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 875 kalorii, 18g białka, oraz 35 g tłuszczu każdy. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz brązowy cukier, syrop sorgo, przypalone orzeszki ziemne i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Halloween. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Naleśniki żytnie na zakwasie z jabłkami Sorgo-cynamon, Sorgo Karmel Kukurydza, oraz Jak zrobić jabłka karmelowe}Szarlotka jabłka karmelowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: 8 patyczków rzemieślniczych lub krótkie, grube szaszłyki
Napełnij szklankę lodowatą wodą i odstaw na bok.
Połącz brązowy cukier, sorgo i masło w rondlu i podgrzewaj na średnim ogniu, aż masło się rozpuści, 3 do 5 minut. Wymieszać słodzone mleko skondensowane, doprowadzić do duszenia i gotować około 1 minuty. Obniżyć ogień i nadal gotować, stale mieszając, aż miękka kulka powstanie, gdy karmel zostanie upuszczony do szklanki z lodowatą wodą lub temperatura odczyta 240 stopni F na termometrze cukierkowym, około 20 minut.
Pozostawić mieszaninę na 5 minut przed zanurzeniem jabłek.
Szaszłyk każde jabłko przez rdzeń za pomocą kija rzemieślniczego. Trzymając jabłko za patyk, zanurz je w karmelu i zwiń, aby pokryć; pozwól, aby nadmiar karmelu kapał. Zanurz w popcornie lub spalonych orzeszkach ziemnych i umieść na kartce papieru woskowego do ostygnięcia. Powtórz z pozostałymi jabłkami.