Irlandzki Chleb Sodowy I

Irlandzki Chleb Sodowy I
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu europejskich przepisów, więc spróbuj irlandzkiego chleba sodowego. Ten przepis służy 16. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 258 kalorii. Na 37 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Sprawdza się jako bardzo niedrogi posiłek dla dzień św. Patryka. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, sól, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ten przepis jest lubiany przez 334 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gulasz irlandzki z irlandzkim chlebem sodowym {Crock Pot}, Wyznanie # 56: jestem po części Irlandczykiem, a po części szalonym ... irlandzkim pszennym chlebem sodowym, oraz Irlandzki Chleb Sodowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Smaruj dwie patelnie bochenkowe 8x4 cale.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
PiekarnikPiekarnik
2
Wymieszać mąkę, cukier, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
3
Dodać jajka, śmietanę i rodzynki i wymieszać, aż się połączą. Równomiernie rozprowadzić ciasto między dwiema patelniami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
RodzynkiRodzynki
JajkoJajko
4
Pieczemy bochenki w temperaturze 325 stopni F (165 stopni C) przez 1 godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia4
Magazyn