Irlandzki Chleb Sodowy
Przepis Irish Soda Bread jest gotowy w około 55 minut i zdecydowanie jest ogromnym Wegetariańskie opcja dla miłośników europejskiej żywności. Na 1,54 zł za porcję, dostajesz poranny posiłek, który serwuje 1. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 40g białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 1790 kalorii. To będzie hit w Twoim dzień św. Patryka wydarzenie. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz rodzynki, maślankę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gulasz irlandzki z irlandzkim chlebem sodowym {Crock Pot}, Wyznanie # 56: jestem po części Irlandczykiem, a po części szalonym ... irlandzkim pszennym chlebem sodowym, oraz Irlandzki Chleb Sodowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 191°.
Masło pokroić na mąkę, cukier, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól w dużej misce, za pomocą blendera do ciast lub przecinając 2 noże, aż mieszanina przypomina drobną okruchy. Wymieszać z rodzynkami i tylko tyle maślanki tak ciasto pozostawia stronie miski.
Ciasto obrócić na lekko posypaną mąką powierzchnię. Zagnieść od 1 do 2 minut lub do uzyskania gładkości. Kształt W okrągły bochenek, około 6 1/2 cala średnicy.
Wytnij kształt X o głębokości około 1/2 cala przez Bochenek mąką noża.
Piec 35 do 45 minut lub do złotego koloru.
Posmarować masłem lub margaryną, w razie potrzeby zmiękczyć.