Irish Car Bomb Cake
Irlandzki samochód Bomba ciasto może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 824 kalorii. Na 2,03 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla dzień św. Patryka. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to europejskie danie. Mieszanka irish cream Likier, sól, irish stout piwo, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 10 minut. Z łyżeczką ocena 15%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Irish Car Bomb Cupcakes, Irish Car Bomb Cupcakes, oraz Irish Car Bomb Brownies.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Tłuszcz i mąka 2 9-calowe patelnie do ciast.
Wymieszać ciasto w dużej misce.
Wlać wodę do miary 2-szklanki i dodać wystarczającą ilość irlandzkiej whisky do całkowitej 1 1/3 szklanki płynu (około 10 1/2 łyżek stołowych). Zarezerwuj pozostałą whiskey. Beat mieszankę whisky i wody, olej roślinny, i jajka z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości tylko do wymieszać ciasto jest zwilżony; zwiększyć prędkość do średniej, i pokonać, aż ciasto jest gładka, o 2 protokół.
Wlać ciasto do przygotowanych patelni.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ciasto będzie złociste i wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta, 25 do 30 minut.
W trakcie pieczenia ciasta do rondla wlać pozostałą irlandzką whiskey (ok. 1 1/2 łyżki stołowej) i wymieszać 1/4 szklanki masła i 1/2 szklanki cukru. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, stale mieszając, aż cukier się rozpuści; gotować, aż lekko zgęstnieje, około 5 minut.
Gdy ciasta są gotowe do pieczenia, ale nadal gorące, szturchnąć otwory na całym ciasta (koniec pałeczki działa dobrze do tego) i skropić syrop whisky do otworów. Powrót ciasta do piekarnika i piec przez dodatkowe 5 minut.
Wyjmij ciasta z piekarnika, pozostaw do ostygnięcia na patelniach przez 15 minut, a następnie wyjmij z patelni, aby zakończyć chłodzenie na stojakach z drutu.
Aby zrobić sos karmelowy, wymieszaj Irish stout beer z 1/2 szklanki cukru w rondlu na małym ogniu. Gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, o 40 protokół, mieszając od czasu do czasu, i pozostawić do ostygnięcia.
Aby lukier, ubij 1 szklankę zmiękczonego masła w misce z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż będzie gładka, a następnie stopniowo ubijaj w cukrze cukierniczym, około 1/2 szklanki na raz. Ubić w soli, następnie dodać likier Irish cream, ubijając, aż lukier będzie lekki i puszysty.
Aby złożyć ciasto, połóż warstwę na naczyniu do serwowania ciasta; polej Irish stout caramel na pierwszej warstwie, tak aby karmel spływał po bokach warstwy.
Ułożyć na wierzchu drugą warstwę ciasta, a na wierzchu polać kremem maślanym, obracając lukier w ozdobne fale. Nie mróz stron ciasta.