Indonezja Sate (Kaboby Mięsne)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Indonesia Sate (Kabobs mięsny). Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 221 kalorii, 25g białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 2,53 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 13 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz czosnek, Sambal oelek, stek z polędwicy i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać czerwone wino, można śledzić to danie główne z Czerwone Wino Ciasto Czekoladowe # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 77%. Spróbuj Bihun Goreng Indonezja, Indonezja Spice Cake, oraz Sate Kurczak dla podobnych receptur.
Instrukcje
W maszynce umieścić cebulę, czosnek, kecap manis, kolendrę, kminek, Sambal oelek, czerwone Wino i wodę i zmiksować na gładką pastę.
Zalać marynatą do dużej szklanej lub ceramicznej miski. Wymieszać z trawą cytrynową.
Dodać wołowinę i wrzucić równomiernie płaszcz. Przykryj miskę folią i marynuj w lodówce przez co najmniej 2 godziny. Nawlecz wołowinę na metalowe lub nasączone drewniane szaszłyki, około 4 kostek na szaszłyk.
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnim ogniu i lekko nasmaruj ruszt.
Szaszłyki grillować, aż wołowina osiągnie pożądaną doneness, około 5 minut dla średnich.