Hummus Edamame z domowymi frytkami
Hummus Edamame z domowymi frytkami może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 135 kalorii, 5G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz parmezan, tahini, dressing i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni middl eastern. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Pesto Hummus z domowymi chipsami Pita, Ulubiony domowy Hummus z przyprawionymi chipsami Pita, oraz Pieczony hummus z buraków z domowymi chipsami Pita dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia. Edamame gotować do miękkości, o 5 protokół.
Odcedzić, rezerwując 1/2 szklanki płynu i spłukać pod zimną wodą.
W robocie kuchennym, puree edamame z tahini, sok z cytryny, czosnek, kminek, reserved płyn do gotowania, 1 łyżeczka. sól, 1/2 łyżeczki. pieprz i oliwa z oliwek. Puls w pietruszce. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przykryć i schłodzić przez co najmniej 1 godzinę.
Rozgrzej piekarnik do 204°. podziel każdą pita na pół.
Posmarować sosem; posypać parmezanem i solą.
Każdą pita przeciąć na pół na 8 klinów.
Umieścić na blasze do pieczenia i piec, aż chrupiące i złociste, o 10 protokół. Uważaj uważnie pod koniec czasu pieczenia, aby chipsy pita nie paliły się.
Ostudzić na blasze do pieczenia na stojaku z drutu.
Podawać hummus z chipsami pita i cruditami, w razie potrzeby.