Hummus & Curry Kalafior Tartine
Hummus i Curry kalafior Tartine może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten wegański przepis służy 4 i kosztuje 1,18 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 364 kalorie, 13g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni middl eastern. Udaj się do sklepu i odbierz kminek, sok z cytryny, sól morską i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Tartine Bakery ' s Tuna Tartine, Hummus Curry, oraz Kminek Curry Hummus dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zacznij od Curry kalafior. Rozgrzej piekarnik do temperatury 218° (220 ° C/Gaz mark 7). W misce, wrzucić kalafior z przyprawami, liści tymianku i oliwy z oliwek, dobrze wymieszać.
Przenieść do naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku przez 10-15 minut, aż lekko brązowy na wierzchu.
Wyjąć z piekarnika i odstawić do ostygnięcia.
Umieść wszystkie składniki Hummusu w robocie kuchennym lub użyj ręcznego blendera do przetworzenia, aż będzie gładka. Jeśli to konieczne, użyj trochę reserved ciecierzycy płynu do rozrzedzenia mieszaniny do gładkiego przecieru. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut.
Aby służyć, rozłóż hummus na chlebie i wierzch z curry kalafior.
Na wierzchu posypać cebulę dymkę i skropić oliwą z oliwek.
Wydrukowano za zgodą Le Pain Quotidien Cookbook: Delicious Recipes from Le Pain Quotidien by Alain Coumont. Copyright © Octopus Publishing Group Ltd 2013; tekst copyright © PQ LicensingSA i Creative CommunicationSCRL 2013; zdjęcia copyright © Creative CommunicationSCRL 201
Opublikowane przez Mitchella Beazleya, imprint Octopus Publishing Group Ltd.