Halibut pieczony w piecu z Tapenadą z czarnych oliwek na pieczonej czerwonej papryce (Rzepak Asado con Tapenada Negra Y Pimientos Morrones)

Halibut pieczony w piecu z Tapenadą z czarnych oliwek na pieczonej czerwonej papryce (Rzepak Asado con Tapenada Negra Y Pimientos Morrones)
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać pieczony w piecu Halibut z czarną oliwą Tapenade na pieczonej czerwonej papryki (Rzepak Asado con Tapenada Negra y pimientos Morrones) spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 39g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 337 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $8.13 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 dieta. Jeśli masz anchois, olej canolan, butelki pieczonej papryki, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Tapenada z oliwek z kurczakiem i komosą ryżową z pieczonym czosnkiem, pieczoną czerwoną papryką i bazylią, Pieczone w piekarniku Chile Relleno z sosem Chipotle Asado, oraz Pieczona czerwona papryka: dwie techniki pieczenia i sposób ich marynowania są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Włóż wszystkie składniki tapenady do miski roboczej robota kuchennego. Puls do gładkości. Tapenadę zeskrobać do miski, przykryć folią i schłodzić. Tapenadę można przygotować z wyprzedzeniem do 3 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tapenada Z Oliwek, PodzielonaTapenada Z Oliwek, Podzielona
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Folia FoliowaFolia Foliowa
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Filety z halibuta osuszyć papierowymi ręcznikami. Steki z halibuta doprawiamy obficie solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z HalibutaSteki Z Halibuta
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
4
Rozgrzej olej rzepakowy na średnim ogniu na dużej patelni odpornej na działanie pieca (bez plastikowych uchwytów!) aż gorące, ale niepalące. Wsuń kawałki halibuta od strony skóry na patelnię i gotuj, aż dolna strona będzie złota, a krawędzie ryby zaczną wyglądać nieprzezroczysto, około 3 minut. Odwróć steki i umieścić w piekarniku na 2 do 3 minut lub aż steki są po prostu nieprzezroczyste w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
HalibutHalibut
StekStek
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
5
Podczas gotowania ryby, ogrzać czerwoną paprykę na patelni na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Aby służyć, umieść mały kopiec czerwonej papryki na każdym talerzu i umieść halibuta na kopcu. Za pomocą 2 łyżeczek uformować quenelle (w kształcie jajka) tapenady i ułożyć na steku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
Tapenada Z Oliwek, PodzielonaTapenada Z Oliwek, Podzielona
HalibutHalibut
StekStek
JajkoJajko
7
Tapenada użyta do nadzienia filetów utrzymuje się przez długi czas w lodówce. Możesz go użyć do góry prawie każdej ryby lub kurczaka z grilla, wymieszać z sosami sałatkowymi lub jako kanapkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tapenada Z Oliwek, PodzielonaTapenada Z Oliwek, Podzielona
Cały KurczakCały Kurczak
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Halibut bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Maysaran Arsheen Pinot Gris. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
Maysara Arsheen Pinot Gris
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia27
Magazyn