Gulasz z zielonego Chile z Nowego Meksyku
Gulasz z zielonego Chile z Nowego Meksyku wymaga około 8 godzin i 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 267 kalorii, 21 g białka i 14 g tłuszczu. Ten przepis służy 10 osobom. Za 2,78 USD za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Będzie hitem na Twojej jesiennej imprezie. Kilku osobom naprawdę smakowało to danie główne. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ten przepis wypróbowało i polubiło 51 osób. Mieszanka oregano, polędwiczki wieprzowej, bulionu wołowego i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 81% wyniku, co jest wynikiem niesamowitym. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Zielone Chile i Frito Burgery z Nowego Meksyku, Gulasz Chili z Nowego Meksyku i Sos Chile z Nowego Meksyku.
Instrukcje
Umieść kostki polędwicy wołowej, kostki schabu wieprzowego i masę harinę w plastikowej torbie i potrząśnij, aby pokryć mięso.
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu, smaż i mieszaj kostki mięsa, aż będą równomiernie rumiane, około 10 minut.
W powolnym naczyniu umieść mięso, czerwoną cebulę, pomidory, zieloną papryczkę chili, bulion wołowy, kminek, ziemniaki, czosnek, oregano, kolendrę, pieprz cayenne, sól i biały pieprz. Gotuj na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie, około 8 godzin.
Polecane wino: Cava, Shiraz, Grenache
Chilli w menu? Spróbuj sparować z Cavą, Shirazem i Grenache. Te soczyste czerwone wina nie zawierają zbyt dużej ilości tanin (ważnych w przypadku pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej ujarzmić ciepło. Możesz spróbować Pinot Noir Williams Selyem Russian River Valley. Oceniającym podoba się, z oceną 4,9 na 5 gwiazdek i ceną około 110 dolarów za butelkę.
Williams Selyem Rosyjska Dolina Rzeki Pinot Noir
Aromaty czerwonej wiśni, konfitury truskawkowej i wyblakłych płatków róż zdają się śpiewać w najwyższych rejestrach tej kuszącej oferty. Nuty korzenia buraka, suszonych ziół i przypraw drzewnych oferują nuty basowe, które uzupełniają ten wspaniały apartament orkiestrowy. Z powietrzem aromaty intensyfikują się z nutami wiśni Morello. W smaku bardzo gęste na wejściu z silną smugą mineralności aż do finiszu. Garbniki są wyjątkowo drobnoziarniste i przypominają herbatę cejlońską. Pinot Noir z Russian River Valley 2015 to klasyk, który podkreśla elegancję i moc naprawdę wspaniałego regionu upraw. Pinot Noir do tej mieszanki pochodził głównie z naszych winnic Drake Estate i Williams Selyem Estate Vineyard.