Gulasz z afrykańskiego squasha i ciecierzycy

Gulasz z afrykańskiego squasha i ciecierzycy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj gulaszu z afrykańskiej squasha i ciecierzycy. Jedna porcja zawiera 279 kalorii, 11g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,68 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz nasiona dyni, mieloną kurkumę, mielony pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni afrykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest super. Spróbuj Afrykański Gulasz Z Orzeszków Ziemnych Z Krewetkami I Dyni, Gulasz z ciecierzycy i squasha, oraz Gulasz Z Dyni, Ciecierzycy I Czerwonej Soczewicy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W 5-quart holenderski piekarnik lub rondel, podgrzać 3 łyżeczki oleju na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać cebulę do oleju; gotować 10 minut, mieszając od czasu do czasu, aż złoty kolor będzie brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
3
Dodaj wszystkie przyprawy; mieszać aż cebula są dobrze pokryte. Gotować około 3 protokół, często mieszając, aż szkliwione i głęboki złoty kolor. Wymieszać w squash; płaszcz dobrze z przyprawioną mieszaniną. Wymieszać z bulionem, pomidorami i ciecierzycą.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiecierzycaCiecierzyca
PomidorPomidor
CebulaCebula
PrzyprawyPrzyprawy
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
BulionBulion
4
Podgrzać zupę do wrzenia; zmniejszyć ogień. Przykryć i gotować na wolnym ogniu około 15 minut lub aż squash będzie miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
ZupaZupa
5
Tymczasem, w 8-calowej patelni, ciepło Pozostałe 1 łyżeczka oleju na średnim ogniu; dodać okra do oleju. Gotować od 3 do 5 minut, często mieszając, aż do miękkości, a krawędzie będą złociste; wymieszać z gulaszem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
GulaszGulasz
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Podziel gulasz równomiernie pomiędzy 4 miseczki. Do każdej porcji, top gulasz z 2 łyżki posiekanej kolendry i hojny 1 łyżka pestek dyni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona DyniNasiona Dyni
KolendraKolendra
GulaszGulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Składniki

4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiDynia maślana, obrana, zaszczepiona, pokrojona w 1-calową kostkęDynia maślana, obrana, zaszczepiona, pokrojona w 1-calową kostkę425Orzechy dowolne (posiekane)puszka ciecierzycy (fasola garbanzo), odsączona, opłukanapuszka ciecierzycy (fasola garbanzo), odsączona, opłukana411Orzechy dowolne (posiekane)puszka pomidorów pokrojonych w kostkę o niskiej zawartości sodu, bez drenażupuszka pomidorów pokrojonych w kostkę o niskiej zawartości sodu, bez drenażu1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekane świeże liście kolendryposiekane świeże liście kolendry11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.cynamon mielonycynamon mielony11 funt cukinii,kolendra mielonakolendra mielona21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.kminek mielonykminek mielony01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.pieprz czerwony mielony (cayenne)pieprz czerwony mielony (cayenne)11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.mielona kurkumamielona kurkuma3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicienko pokrojona okracienko pokrojona okra41 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiduża cebula, posiekanaduża cebula, posiekana01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisurowe niesolone łuszczone nasiona dyni (pepitas), tostysurowe niesolone łuszczone nasiona dyni (pepitas), tosty4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiNapój Soy Dream (oryginalny smak) lub mlekoNapój Soy Dream (oryginalny smak) lub mleko

Polecane wino: Pinotage, Chenin Blanc, Riesling

Pinotage, Chenin Blanc i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Afryki. Najlepsze wino do potraw afrykańskich będzie zależeć od dania, ale owocowe, aromatyczne białe wino jest bezpiecznym wyborem dla pikantnych potraw, podczas gdy pinotage byłby tradycyjnym meczem dla kuchni południowoafrykańskiej. Beaumont Pinotage z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 32 dolarów za butelkę.
Beaumont Pinotage
Beaumont Pinotage
Styl Beaumont odzwierciedla chłodniejszy klimat regionu Bot River. Świeże czerwone owoce jagodowe o pysznie pitnym średnim ciele i dobrze zintegrowanych taninach.Bardzo dobrze pasuje do bobotie, dziczyzny i curry, żeberek zapasowych i steku z pieprzem, lub spróbuj snoek i dżem winogronowy.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia50
Magazyn