Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj gulaszu z afrykańskiej squasha i ciecierzycy. Jedna porcja zawiera 279 kalorii, 11g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,68 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz nasiona dyni, mieloną kurkumę, mielony pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni afrykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest super. Spróbuj Afrykański Gulasz Z Orzeszków Ziemnych Z Krewetkami I Dyni, Gulasz z ciecierzycy i squasha, oraz Gulasz Z Dyni, Ciecierzycy I Czerwonej Soczewicy dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W 5-quart holenderski piekarnik lub rondel, podgrzać 3 łyżeczki oleju na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
Patelnia Z Sosem
2
Dodać cebulę do oleju; gotować 10 minut, mieszając od czasu do czasu, aż złoty kolor będzie brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
Olej Do Smażenia
3
Dodaj wszystkie przyprawy; mieszać aż cebula są dobrze pokryte. Gotować około 3 protokół, często mieszając, aż szkliwione i głęboki złoty kolor. Wymieszać w squash; płaszcz dobrze z przyprawioną mieszaniną. Wymieszać z bulionem, pomidorami i ciecierzycą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciecierzyca
Pomidor
Cebula
Przyprawy
Nóż Do Obierania
Bulion
4
Podgrzać zupę do wrzenia; zmniejszyć ogień. Przykryć i gotować na wolnym ogniu około 15 minut lub aż squash będzie miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do Obierania
Zupa
5
Tymczasem, w 8-calowej patelni, ciepło Pozostałe 1 łyżeczka oleju na średnim ogniu; dodać okra do oleju. Gotować od 3 do 5 minut, często mieszając, aż do miękkości, a krawędzie będą złociste; wymieszać z gulaszem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ketmia Jadalna (okra)
Gulasz
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Podziel gulasz równomiernie pomiędzy 4 miseczki. Do każdej porcji, top gulasz z 2 łyżki posiekanej kolendry i hojny 1 łyżka pestek dyni.
Pinotage, Chenin Blanc i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Afryki. Najlepsze wino do potraw afrykańskich będzie zależeć od dania, ale owocowe, aromatyczne białe wino jest bezpiecznym wyborem dla pikantnych potraw, podczas gdy pinotage byłby tradycyjnym meczem dla kuchni południowoafrykańskiej. Beaumont Pinotage z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 32 dolarów za butelkę.