Guacamole z pieczonym Tomatillo
Guacamole z pieczonym Tomatillo może być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 36 kalorii. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis służy 8 i kosztuje 46 centów za porcję. Tylko kilku osobom spodobała się ta przystawka. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać Serrano pieprz, pomidory, cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Guacamole Z Pieczonym Tomatillo, Guacamole z pieczonym Tomatillo i papryką Chipotle, oraz Guacamole z boczkiem, grillowanymi rampami (lub zieloną cebulą) i zapiekanymi Tomatillo.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery do wysokiej.
Umieść pomidory, czosnek, cebula i pieprz na wyłożonej folią grubej blasze do pieczenia. Broil bez ruchu, aż dobrze zwęglone na górnej stronie, o 15 protokół. Odwróć warzywa łopatką i kontynuuj pieczenie, aż dobrze zwęglone i całkowicie zmiękną, o 15 minut dłużej.
Przenieść warzywa do robota kuchennego i proces, aż z grubsza puree. Doprawić do smaku koszerną solą i pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej. Składamy mieszaninę na guacamole i od razu podajemy z ciepłymi chipsami tortilla.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Można spróbować Willamette Valley Vineyards cały klaster różowe Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir
Jasny róż w Kolorze z aromatami soczystej truskawki, wiśni, tropikalnego liczi i kremu waniliowego, arbuza, truskawek i śmietany, czerwonej wiśni i wiciokrzewu. Wytrawne o średnim ciele, okrągłym odczuciu w ustach i żywych smakach nektaryny, brzoskwini, wiciokrzewu i mineralności. Orzeźwiająca kwasowość tworzy żywe i czyste wykończenie.To różowe wino jest wszechstronnym winem do sparowania z jedzeniem, ponieważ może sprostać złożonym kuchniom, ale jest wygodne w przypadku prostych sałatek i sezonowych warzyw. Ciesz się suwakami z łososia, tuńczykiem ahi, curry warzywne, bruschettą, balsamicznymi kabobami z kurczaka, płaskimi chlebami opalanymi drewnem, sałatkami niçoise, serami i deskami do wędlin. Podawać schłodzone.