Grillowany łosoś z salsą Mango-kokosową
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu meksykańskich przepisów, więc spróbuj grillowanego łososia z Salsanem Mango-kokosowym. Ten przepis sprawia, że 5 porcji z 334 kalorie, 35g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 4,65 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jeśli masz oliwę z oliwek, Poblano chile, sok z limonki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać słodzony kokosowy można śledzić to danie główne z Masło orzechowe i galaretki kokos nerkowca Sandwich Cookies (no-piec, wegańskie, bezglutenowe) jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 87%. Podobne przepisy to Grillowany łosoś Limonkowy z Salsanem z awokado-Mango i ryżem kokosowym, Grillowany łosoś z salsą Mango, oraz Grillowany łosoś z salsą Mango.
Instrukcje
Umieść Poblano chile na wyłożonej folią blasze do pieczenia; broil 10 minut lub do poczernienia, okazjonalnie obracając.
Umieść poczernione chile w plastikowej torbie na zamek błyskawiczny i uszczelnij.
Odstawić na 15 minut. Obrać i pokroić chile na pół wzdłuż. Wyrzucić nasiona i membranę. Drobno posiekać.
Połączyć chile, rzodkiewki, kokos, sok z limonki, oliwa z oliwek, świeża kolendra, i ząbek czosnku w średniej misce. Przykryć i marynować w lodówce przez 30 minut lub na noc. Wymieszać w kostkach mango.
Ułóż łososia, skórkę w dół, na stojaku do grillowania. Grilluj 10 minut lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować po przetestowaniu za pomocą widelca.
Podawać z salsą; w razie potrzeby udekorować gałązkami kolendry.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Lapis Luna Chardonnay. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.