Grillowany łosoś z roztopionymi pomidorami
Grillowany łosoś z roztopionymi pomidorami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 401 kalorii, 42g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na $5.7 za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Jest idealny do 4 Lipca. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka filetu z łososia w jednym kawałku, jalapeños, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Łosoś na marokańskich topionych pomidorach, Kurczak zapiekany w ziołach z roztopionymi pomidorami, oraz Pomidory smażone na patelni z roztopionym Gruyere dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej, głębokiej patelni podgrzej 6 łyżek oliwy z oliwek.
Dodać jalapeos w równej warstwie i gotować na umiarkowanie małym ogniu, bez mieszania, aż zmiękną, o 6 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś jalapeos na talerz.
Dodaj posiekane pomidory na patelni i gotować na dużym ogniu, aż uwolnią swoje soki, o 4 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś pomidory do dużej miski. Gotuj soki pomidorowe na dużym ogniu, aż zgęstnieją, około 8 minut, dodając nagromadzone soki z miski. Powrót pomidory na patelnię i doprawić solą.
W międzyczasie zapal grill.
Rozłóż podwójną warstwę wytrzymałej folii aluminiowej, która jest 12 cali dłuższa niż filet z łososia. Ułóż łososia na środku folii, skórkę do góry i natrzyj oliwą z oliwek. Używając krótkich końcówek folii jako uchwytów, ostrożnie Ustaw łososia na grillu. Gotować na umiarkowanym ogniu przez 6 minut.
Przenieść łososia na powierzchnię roboczą. Ostrożnie Przerzuć filet z łososia na świeżą podwójną warstwę folii, aby był od strony skóry w dół. Doprawić solą i pieprzem. Powrót łososia do grilla i gotować na małym ogniu, aż łosoś jest po prostu nieprzezroczyste przez cały, o 10 minut dłużej.
Łyżka pomidory i ich soki na długim półmisku. Używając 2 długich szpatułek, ostrożnie wsuń filet z łososia na pomidory, pozostawiając skórę za sobą, jeśli chcesz. Top łososia z jalapeos i służyć.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Winnica Foley Estate Sta. Rita Hills Chardonnay z oceną 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 27 dolarów za butelkę.
Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay
Winnica Rancho Santa Rosa została pierwotnie pomyślana jako pojedyncze mikro-winnice podzielone na 59 unikalnych bloków w oparciu o glebę, ekspozycję, wysokość, klasę, podkładkę i klon. Rancho Santa Rosa produkuje niezwykle bogate i jedwabiste wina.