Grillowany Tuńczyk żółtopłetwy z rzymską i tropikalnymi owocami

Grillowany Tuńczyk żółtopłetwy z rzymską i tropikalnymi owocami
Przepis Grillowany Tuńczyk żółtopłetwy z Romaine i owoców tropikalnych mogą być wykonane w około 20 minut. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 135 kalorii, 7G białka, oraz 4G tłuszczu. Na 1,46 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz oliwę z oliwek, cebulę, sok z limonki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 76%, co jest solidne. Tuńczyk Żółtopłetwy Z Grillowaną Salsą Ananasową, Sałatka z owoców tropikalnych, ryżu i tuńczyka, oraz Kanapka Z Sałatką Z Tuńczyka Żółtopłetwego są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze 7 składników w dużej misce; dodaj 1 łyżeczkę oleju, 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu, rzucając do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Rozgrzej dużą ciężką patelnię grillową na średnim ogniu. Pozostałe 2 łyżeczki oliwy natrzeć na tuńczyka, posypać równomiernie pozostałym 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PieprzPieprz
SólSól
TuńczykTuńczyk
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
PatelniaPatelnia
3
Dodaj tuńczyka na patelnię; gotować 3 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness. Ułóż 1 1/2 filiżanki sałatki na każdym z 4 talerzy; top każdej porcji z 2 steki z tuńczyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Podawać z limonką, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Robert Mondavi Napa Merlot. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Robert Mondavi Napa Merlot
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia37
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn