Grillowany Tuńczyk z Herbed Aïoli

Grillowany Tuńczyk z Herbed Aïoli
Grillowany Tuńczyk z Herbed Aïoli może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 540 kalorii, 47g białka, oraz 37 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na $7.74 za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian dieta. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Udaj się do sklepu i podnieś oliwę z oliwek, tymianek, bazylia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest super. Spróbuj Grillowany Tuńczyk Z Aioli, Grillowany Tuńczyk z karczochami i Aioli, oraz Azjatycki Grillowany Tuńczyk z wasabi Aioli dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pierwsze 6 składników ubić w płytkim naczyniu do marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2
Umieść majonez w osobnej miseczce.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajonezMajonez
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Ubić w 1 1/2 łyżki marynaty. Odstaw aioli na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
AioliAioli
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Rybę posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
RybyRyby
5
Umieść rybę w marynacie w naczyniu, obracając się równomiernie. Marynować 1 godzinę w temperaturze pokojowej, okazjonalnie obracając rybę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
RybyRyby
6
Stojak na grill olejowy. Przygotować grilla (średnio-wysokie ciepło). Grilluj ryby do pożądanej doneness, około 3 minut na stronę dla średnich. Top ryby z aioli i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
AioliAioli
RybyRyby
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk można łączyć z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Peju Province Merlot. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 38 dolarów.
Prowincja Peju Merlot
Prowincja Peju Merlot
Głęboki rubinowy kolor, Merlot 2016 oferuje pachnące, warstwowe aromaty soczystego granatu, przyprawy do pieczenia i nutę cedru. Bujne owoce wiśni i jeżyn otaczają podniebienie. Delikatne nuty prażonych migdałów i wanilii dopełniają eleganckie wykończenie. Pyszne teraz, ten Merlot będzie nadal dojrzewał przez następne 6-8 lat.Mieszanka: 95% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon, 1% Petit Sirah
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia58
Magazyn