Grillowany Grouper z rumianym masłem-kuskus pomarańczowy
Grillowany Grouper z rumianym masłem-pomarańczowy kuskus może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 434 kalorie, 41g białka, oraz 11g tłuszczu. Na $2.49 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka sekcji pomarańczowy, grouper filety, slivered migdały, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Z łyżeczką wynik 60%, to danie jest dobre. Spróbuj Grillowany Grouper z pomarańczą i pomarańczą-Kaper Aioli, Pieczone brokuły z pomarańczowym brązowym masłem, oraz Pomarańczowo-przyprawowe batoniki dyniowe z polewą z rumianego masła dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować kuskus, rozpuść masło na dużej patelni ze stali nierdzewnej na średnim ogniu.
Dodaj migdały; smażyć 2 minuty lub aż migdały są tosty i masło jest lekko rumiane.
Dodać kuskus; gotować 1 minutę, ciągle mieszając.
Doprowadzić bulion do wrzenia w średnim rondlu na dużym ogniu. Stopniowo dodawać bulion do mieszanki kuskusu na patelni; przykryć i odstawić 5 minut. Puch z widelcem. Wymieszaj pomarańcze, nasiona granatu, pietruszkę i 1/4 łyżeczki soli.
Aby przygotować grouper, umieść 1/4 łyżeczki soli, kolendry, pieprzu i czerwonej papryki w młynku do przypraw lub kawy i przetwarzaj, aż drobno zmielone. Mieszankę przypraw Rub równomiernie na rybie.
Rozgrzej patelnię grillową na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania. Ułóż filety na patelni; gotuj 4 minuty. Przekręcić filety; gotować 4 minuty lub aż ryby płatki łatwo podczas badania widelcem lub do pożądanego stopnia doneness.
Wino Uwaga: pomarańcze w kuskusie i mielona kolendra na rybie są największymi czynnikami do rozważenia. Proponuję Rieslinga ze stanu Waszyngton. Podobnie jak potrawa, jest lekka, ale odważna; jej subtelna słodycz równoważy intensywność kolendry. Spróbuj Chateau Ste. Michelle 2004 Johannisberg Riesling from Washington ' S Columbia Valley ($10). - Karen MacNeil
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Caposaldo Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.