Grillowane toskańskie żeberko wieprzowe pieczone z rozmarynem i smakiem czerwonej papryki
Grillowane toskańskie żeberko wieprzowe pieczone z rozmarynem i smakiem czerwonej papryki może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 240G białka, 142g tłuszczu, oraz w sumie 2335 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 9,11 zł za porcję, ten przepis okładki 64% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę z 1 pomarańczy, octu balsamicznego, soli i kilku innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Grillowana Pieczeń Wieprzowa Z Rozmarynem, Pieczony pieprz i rozmaryn smak, oraz Toskańska Pieczeń Wieprzowa.
Instrukcje
Papryki Char bezpośrednio nad płomieniem gazowym lub w brojlerze, aż poczerniały ze wszystkich stron. Zamknąć w papierowej torbie 10 minut. Paprykę obrać ze skórki i pestek.
Przenieść papryki do procesora; za pomocą włączania/wyłączania, papryki puree grubo.
Paprykę przełożyć do miski.
Wymieszać z pozostałymi składnikami. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Odstawić 1 godzinę. (Smakołyk można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Połącz rozmaryn, olej, czosnek, paski skórki pomarańczowej, sól i pieprz w procesorze; blend aż będzie gęsty i prawie gładki.
Rozłóż puree z rozmarynu równomiernie na wieprzowinie.
Odstawić podczas przygotowywania grilla.
Stoisko komin węglowy na niepalnej powierzchni.
Ułożyć rozdartą gazetę w dnie komina; dodać Brykiety z węgla drzewnego. Lekki papierowy otwór przelotowy w pobliżu dna komina.
Niech węgiel pali się, aż popiół będzie tylko szary, 30 minut.
Otwory wentylacyjne na dnie grilla.
Usuń górny stojak. Ostrożnie włączyć gorący węgiel z komina na Dolnym stojaku nad 1 odpowietrznik. Aby zrobić miskę ociekową, wlej wodę do jednorazowej miski foliowej o średnicy 9 cali na Głębokość 1/2 cala. Ustaw patelnię z wodą na stojaku obok węgla drzewnego. Zwróć górny stojak na grilla.
Umieść pieczeń wieprzową, od strony kości w dół, na górnym stojaku nad patelnią ociekową. Przykryj grilla pokrywką, umieszczając górny otwór bezpośrednio nad wieprzowiną.
Umieść trzpień metalowego termometru candy przez górny otwór wentylacyjny, utrzymując wskaźnik Na Zewnątrz; termometr nie powinien dotykać mięsa ani stojaka. Podczas gotowania pozostaw termometr na miejscu. Grilluj wieprzowinę 1 godzinę, utrzymując temperaturę 163°, otwierając górne i dolne otwory wentylacyjne szersze, aby zwiększyć ciepło i zamknąć otwory wentylacyjne, aby zmniejszyć ciepło. Pozostaw inne otwory wentylacyjne zamknięte.
Używając szczypiec, Odwróć wieprzowinę. Przykryj grilla. Gotować wieprzowinę do natychmiastowego odczytu termometru mięsnego włożonego do górnego środka pieczenia 140 ° F do 145 ° F, o około 15 minut dłużej; temperatura w grillu może spaść poniżej 163° w ciągu ostatnich 30 minut.
Przełożyć wieprzowinę na talerz, pozostawiając termometr do mięsa na miejscu. Namiot luźno z folią; odstawić 15 minut (temperatura mięsa wzrośnie do 66° do 155 ° F).
Pokrój wieprzowinę między kościami, aby oddzielić kotlety.
Podawać z sosem z czerwonej papryki.