Grillowane młode ziemniaki z cytryną, czosnkiem i rozmarynem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj grillowane młode ziemniaki z cytryną, czosnkiem i rozmarynem spróbować. Na 2,24 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 275 kalorii, 5G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jeśli masz gałązki rozmarynu, młode ziemniaki, cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, całe 30, i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 12 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest super. Spróbuj Cytrynowo-Rozmarynowo-czosnkowo kurczak i ziemniaki, Grillowane bataty Hasselback z rozmarynem i czosnkiem, oraz Grillowane Ziemniaki Z Miodem, Cytryną I Rozmarynem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Ziemniaki umyć i pokroić w ćwiartki. Sok z cytryn i ostrym nożem obrać białą skórkę.
Pokroić skórkę w paski 1/4 cala.
Na patelni połączyć skórkę z cytryny, połowę soku, prażony czosnek, rozmaryn i olej.
Dodać ziemniaki, dobrze wymieszać i marynować na noc.
Ziemniaki odcedzić w durszlaku, z cytryną i czosnkiem. Ziemniaki grillować na 2 ściętych stronach, aby lekko oznaczyć.
Używając tej samej patelni do pieczenia, umieść ziemniaki, skórki cytryny i czosnek z powrotem na patelni i piecz przez 12 do 15 minut, wstrząsając i rzucając patelnię co 5 minut.
Doprawić solą i pieprzem, w razie potrzeby skropić pozostałym sokiem z cytryny.